- Hvorfor viser ikke TV3 den største kampen?

Milan-fansen reagerer.

• Følg Bayern - Milan og Liverpool - PSV direkte kl. 20.45!

(Dagbladet.no): Mens det er liten nerve i kveldens ene kvartfinale mellom Liverpool og PSV, er det stor spenning knyttet til den andre kampen mellom Bayern München og Milan.

Likevel velger TV3 å kjøre John Arne Riise & co som sin hovedkamp, mens kampen i München sendes på SportN.

Magnus Todal jobber i redaksjonen til Milans norske supporterklubb, og stusser over TV3s avgjørelse.

- De har forklart at de sender Bayern - Milan på SportN fordi det er den største kampen. Det er jo ikke logisk i det hele tatt. Jeg er overbevist om at flere fotballinteresserte ville sett kampen i Tyskland enn en kamp som allerede er avgjort, selv om Liverpool-supporterne selvsagt er flere enn oss, sier Todal.

Mens Liverpool slo PSV 3-0 på bortebane i den første kampen, klarte Milan bare 2-2 hjemme mot Bayern München.

- Hvorfor ikke heller velge kampen som er så åpen og spennende, med to av de største gigantene i europeisk fotball? spør Todal.

- Ser ikke problemet

VRAKES SOM HOVEDKAMP: Kaká og Milans kvartfinale mot Bayern München vises ikke på TV3 i kveld, selv om den kampen er langt mer åpen enn Liverpool - PSV. - Jeg er overbevist om at flere fotballinteresserte ville sett kampen i Tyskland enn en kamp som allerede er avgjort, sier Milan-supporter Magnus Todal. Foto: Stefano Rellandini/REUTERS/SCANPIX
VRAKES SOM HOVEDKAMP: Kaká og Milans kvartfinale mot Bayern München vises ikke på TV3 i kveld, selv om den kampen er langt mer åpen enn Liverpool - PSV. - Jeg er overbevist om at flere fotballinteresserte ville sett kampen i Tyskland enn en kamp som allerede er avgjort, sier Milan-supporter Magnus Todal. Foto: Stefano Rellandini/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Sportssjef i TV3, Stian Aune Kleppo, avviser at TV 3 tenker kommersielt når de velger bort Bayern - Milan. I stedet bedyrer han at kampen sendes på SportN nettopp fordi det er den største kampen.

- Det høres litt ulogisk ut?

- Kampen i Tyskland er den beste og mest interessante kampen. Vi vil vise for seerne at SportN er en viktig kanal. Studioprogrammet vil markedsføre begge kampene, og vi skal innom kommentatorene fra begge arenaer. Oppkjøringa fra klokka 20 kommer altså til å fokusere på begge kampene, sier han til Dagbladet.no.

- Når du sier at Bayern - Milan er den prioriterte kampen, betyr det at Roar Stokke skal kommentere den?

- Roar kommenterer Liverpool. Det har med logistikken å gjøre. Roar var i Manchester i går, og kan gå to kvartaler.

- Forstår du da at Liverpool-PSV kan virke som den prioriterte kampen?

- Nja, når Roar er der borte...men uansett, SportN viser jo Bayern - Milan. I utgangspunktet ser jeg ikke problemet. Jeg ville forstått problematikken dersom vi bare sendte den ene kampen, men vi direktesender begge.

- Hvor mange får inn SportN?

- Hvorfor viser ikke TV3 den største kampen?

- Det er tilgjengelig for alle med unntak av de parabol fra Canal Digital. Kanalen når over én millioner hoder. Og de som ikke har muligheten kan jo logge seg inn på sidene våre på nett og se kampen der, sier Aune Kleppo.

Droppet United

Da Manchester United nylig møtte Lille på Old Trafford etter å ha vunnet 1-0 i Frankrike, valgte TV 3 å heller sende åttendelsfinalen mellom Bayern München og Real Madrid.

- Hva fikk dere til å tenke annerledes denne gang?

- Da prioriterte vi TV3, nå prioriterer vi SportN. Den samme problematikken finner du jo hos TV 2. Det er ikke alltid de vil vise den beste Tippeliga-kampen klokka 20 på søndag. De vil legge noen av de beste kampene til TV 2 Sport fordi det er strategisk viktig. Det ligger ikke noen automatikk i å alltid sende den beste kampen på den største kanalen. Vi vil vise at SportN har stor viktighet, sier TV3s sportssjef.

- Hvilken kamp har du selv tenkt å se?

- Jeg ser så mye fotball, og liker å se de kampene jeg tror blir best. Jeg koste meg storveis i går, og kommer nok til å sitte og zappe mellom kampene. Men jeg begynner nok på SportN, sier han.

<B>ÅPENT:</B> Her jubler Bayern-spillerne etter å ha utliknet til 2-2 like før slutt i den første kvartfinalen på San Siro.
<B>MANGE SUPPORTERE:</B> Steven Gerrard og Liverpool har en stor fanskare her i Norge.
VIL MARKEDSFØRE SPORTN:</B> Sportssjef Stian Aune Kleppo nekter for at det er kommersielle årsaker til at Liverpool-kampen vises, og hevder Bayern - Milan sendes på SportN nettopp fordi det er den største kampen.