- Hyggelig av Lars å gi meg litt ære

Tobias Angerer roser gullvinneren.

SAPPORO/OSLO (Dagbladet.no): Skiskytter Lars Berger mottok i formiddag beviset på at han er verdensmester i 15 kilometer langrenn i fri teknikk. 

Seremonien fant sted i et skikkelig snøvær - passende nok.

For det skal ikke stikkes under en gullstol at nordmannen fikk hjelp av værgudene i morges. Som mesteren sjøl har vært inne på, var Tobias Angerer kanskje den moralske vinneren av dagens renn.

Med sitt seine startnummer ble tyskeren hardt rammet av snøværet, som startet halvveis i løpet, men han gikk likevel svært godt.

- Jeg hadde en veldig god sjanse til å vinne i dag, for jeg gikk et perfekt løp, sier bronsevinner Angerer til Dagbladet.no.

- Veldig hyggelig av Lars
- Hva synes du om at Lars Berger utropte deg til moralsk vinner?

- Det var veldig hyggelig av Lars å si det, svarer verdenscuplederen.

- Kanskje var jeg den moralske vinneren, men akkurat nå er jeg bare veldig glad for bronsen, legger han til.

ROSER BERGER: Tyske Tobias Angerer setter pris på Lars Bergers raushet og utsagn om at snøværet spilte en stor rolle for utfallet av 15-kilometeren. Foto: KAY NIETFELD/EPA/SCANPIX
ROSER BERGER: Tyske Tobias Angerer setter pris på Lars Bergers raushet og utsagn om at snøværet spilte en stor rolle for utfallet av 15-kilometeren. Foto: KAY NIETFELD/EPA/SCANPIX Vis mer

29-åringen lar det skinne gjennom at han ikke er altfor skuffet over utfallet.

- Det er klart at værforholdene spilte en rolle. Ingen hadde hørt om han som tok sølvet, og heller ikke om han som ble nummer fire. Men vi driver i utendørsidrett. Det snør, konstaterer Angerer.

Værgudene må svare
- Tror du at du ville slått Berger hvis det ikke hadde snødd?

- Vi får aldri vite om jeg hadde slått Berger. Men jeg tapte 10 sekunder per kilometer så lenge det snødde, og Lars gikk åtte kilometer uten snøvær, svarer han diplomatisk.

Når dette er sagt, er det bare Berger som kan kalle seg verdensmester. Hvordan føles så det?

- Dette er veldig artig. Gullet henger tungt rundt halsen, svarer den jublende 27-åringen.

- Hadde du blitt slått under like forhold?

- Vet ikke, det får dere spørre værgudene om, svarer Berger.

- Hyggelig av Lars å gi meg litt ære
GULLGUTT: Lars Berger er verdensmester, mens synes samtidig synd på Tobias Angerer, som måtte takle langt vanskeligere forhold i sporet.
ØVERST PÅ PALLEN: Lars Berg mottok i dag beviset på at han er verdensmester. Da spiller det for så vidt mindre rolle at de fleste mener Tobias Angerer (t.h.) var løpets moralske vinner. Sølvvinner Leanid Karneyenka til venstre.