- Hyggelig. En må sette pris på slikt

Northug svarte på kritikken fra Alsgaard og Ulvang.

KLAR FOR TOUREN: Petter Northug ankommer pressekonferansen på Gardermoen onsdag formiddag i forkant av Tour de Ski. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
KLAR FOR TOUREN: Petter Northug ankommer pressekonferansen på Gardermoen onsdag formiddag i forkant av Tour de Ski. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

GARDERMOEN / OSLO (Dagbladet): Både Thomas Alsgaard og Vegard Ulvang gikk hardt ut mot Petter Northug etter premieutdelingen i La Clusaz - da Petter kom for sent og ble bøtelagt.

I dag holdt Northug pressekonferanse før avreise til Tour de Ski, og svarte følgende da en journalist leste opp sitatene til Ulvang fra Adresseavisen der den tidligere skistorheten sa at han «ble flau over å være norsk» om oppførselen til Petter.

- Hyggelig. En må sette pris på slikt, sa Northug med et lite smil.

- Ulvang sa også at du måtte begynne å snakke mer med pressen?

- Jeg prøver å konsentrere meg om å gå fort på ski.

- Tar du det ikke innover deg i det hele tatt?

- Nei.

- Hva er din versjon av det som skjedde i La Clusaz?

- Vi var i bua, fikk beskjed om at det var prissermoni og så tok jeg raskeste vei til pallen.

Mye engasjement Northug var imidlertid klar på at han ikke vil at noe lignende skal oppstå igjen, og at det ble snakket om internt i laget etterpå.

- Jeg vil så klart ikke at det skal skje igjen. Vi har tatt det opp internt. Jeg har pratet med Vidar( Løfshus), og fattern er som alltid engasjert. Mamma prater via fattern, jeg hører det på han at han får input fra henne.

- Var det feil overfor konkurrentene dine, som måtte vente på deg? — Hadde jeg vunnet, kunne jeg stått på «pallen» lenge. Jeg tror de koste seg med å være nummer en og nummer tre. Man tenker ikke på slike ting da, men er fokusert og glad for å ha gjort et godt renn.

- Er det positivt eller negativt at «alle» mener noe om deg?

- Folk har mye engasjement. Det merker jeg godt. Bare jeg er så uheldig og går inn i en butikk, har folk meninger om hva jeg bør kjøpe. For eksempel var det ei gammel dame på butikken som mente at all den pastaen jeg spiser bør byttes ut med poteter og grønnsaker. Jeg har forståelse for det, sa jeg, men det tar for lang tid å lage.
Raste mot Svan Også Gunde Svan hadde sitt å si om Northugs oppførsel etter tre-mila i La Clusaz.

- Han er nødt til å være mer påpasselig med hva han gjør enn alle de andre, så stor i munnen som han er, sa Svan til Dagbladet da.

Northug orket ikke svare på kritikken fra den svenske skilegenden.

- Det Gunde sier går inn det ene øret, og ut det andre, sa Northug og la til:

- Det kommer så mye dumme ting fra den gubben der at jeg ikke orker å svare på det, sier Northug.

Offensiv Petter Northug har til gode å vinne i verdenscupen i år, men er likevel en av favorittene til å vinne Tour de Ski som går av stabelen i Oberhof nyttårsaften.

- Å vinne Tour de Ski har vært målet de siste årene, og erfaring har vist at man er nødt til å være på hugget fra prologen starter til toppen av slalombakken, sa Northug på pressekonferansen.

- Først og fremst gleder jeg meg skikkelig til å komme i gang.

SKAPTE OPPSTYR: Petter Northug kom for sent til premieutdelingen i La Clusaz, og fikk hard kritikk av Alsgaard og Ulvang etterpå. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre Clatot
SKAPTE OPPSTYR: Petter Northug kom for sent til premieutdelingen i La Clusaz, og fikk hard kritikk av Alsgaard og Ulvang etterpå. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre Clatot Vis mer