«Hyggelig for Bjørn Rune»

TRAVEMÜNDE (Dagbladet): - Jeg har da vel aldri vært i orden i hodet, gliser Kjell Inge Røkke (44) til spørsmålet om han har kommet seg helt etter de nervepirrende rundkastene i Trieste for tre uker siden. I går måtte han nøye seg med åttendeplassen i German Grand Prix i Travemünde.

- I dag var det imidlertid motorene som var problemet. De fikk ikke nok bensin. Men mannen hadde ikke helt dagen, heller. Hyggelig for Bjørn Rune at han vant. Det er bare tull i at han står i skyggen av meg. Det er et inntrykk dere journalister har skapt.

Kjell Inge Røkke har nesten, men ikke helt, gitt opp drømmen om sammenlagtseieren i årets VM etter gårsdagen. Med sin «Reverie» er han nummer fem sammenlagt etter to runder.

Kameraten Bjørn Rune Gjelsten (45) i «Spirit of Norway» stråler derimot etter seieren i den kraftige vinden med over en meter høye bølger.

Vanskelige forhold

- Dette var sannelig ingen sjarmøretappe. Det var ikke snakk om å sikre, men om full konsentrasjon hele veien. Vi var oppe i 230 kilometer i timen. Fortere var det ikke mulig å komme. Forholdene var vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg, sier Gjelsten til Dagbladet. Han fortsetter:

- Jeg føler meg bedre enn noen gang. Jeg er bedre forberedt, og først og fremst mer fokusert ute på sjøen.

I går vant Gjelsten foran de to Victory-båtene fra Dubai, og har andreplassen med 32 poeng i sammendraget.

- Det vil stå mellom de to Victory-båtene og meg selv til slutt. Selv om jeg ikke helt skal avskrive Kjell Inge. Han kommer nok sterkt tilbake i neste runde. Han liker ikke å tape, sier Gjelsten.

Skummel

- Jo, Gjelsten blir skummel i år, sier Saeed H. Al Tayer på «Victory 1». Han var i ferd med å hale innpå Gjelsten og mistet minst andreplassen da han overså en bøye og måtte snu.

- Jeg får nok konsentrere meg om enkeltløpene framover. Først må vi finne ut hva som er galt med motorene før neste VM-runde i Plymouth, sier Røkke.

Han hadde et skeptisk uttrykk i ansiktet da han stilte til start, etter at han måtte stå over lørdagens kjøring på tid og dermed stille bak alle sine konkurrenter. Mekanikerne hadde jobbet på spreng helt til start, uten at V-12-motorene på 8,2 liter fra Lamborghini kunne yte maksimalt.

- Vi forsøkte det vi kunne å fikse problemene, både seine lørdagskvelden og i morges. Men vi greide det ikke. Det var det bare å akseptere. Jeg er ikke sur, heller ikke på fabrikanten. Vi kom da rundt og fikk noen poeng, sier Røkke.

- Selv om det selvfølgelig er morsommere å vinne, legger han til.

Ikke skremt

Røkke forsikrer at han ikke er blitt skremt etter at han gikk rundt i 250 kilometer i timen i Trieste. Hodepinen som legene fryktet at han ville slite med i lang tid, er borte. Han merker heller ikke andre smerter.

Verken kjæresten Celina Midelfart eller familiemedlemmer var til stede i Travemünde. At kanskje ikke alle aksjonærene er like ubekymret for liv og helse til industrikongen som kontrollerer 54000 arbeidsplasser, kommenterer Kjell Inge Røkke slik:

- Det er da hyggelig at de andre eierne bryr seg om hvordan det står til med hovedaksjonæren. Men som Bjørn Rune driver jeg med hobbyen min. Jeg er klar over farene.

- Og jeg aksepterer at det går opp og ned.

GOD TAPER: - Det er bare tull at Bjørn Rune Gjelsten står i skyggen av meg. Det er et inntrykk dere journalister har skapt, sier Kjell Inge Røkke, som ikke ville vedgå at han var sur over åttendeplassen.
OVER MÅL: Gjelsten passerer målstreken foran de to båtene fra Dubai og har andreplassen med 32 poeng i sammendraget.