Hyggelig nyhet

En ny Solskjær gjør seg klar til kamp i norsk toppfotball. AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo sier at Ole Gunnar Solskjærs datter, Karna (19), har imponert - og lover spilletid. Manchester United-legenden har fulgt treningene.

UNITED-LEGENDE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
UNITED-LEGENDE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AaFK Fortuna - som spiller i kvinnenes 1. divisjon - forbereder bortekamp mot Amazon Grimstad lørdag. Det blir debuten til Karna Solskjær i norsk toppfotball.

Solskjær kommer fra Manchester United Women. Hun har spilt for U23-laget, men fikk debuten sin for A-laget i FA-cupen i januar. Nå har familien orientert seg mot Norge igjen, og 19-åringen skal spille for AaFK Fortuna i Ålesund.

- Karna er en åpenbar forsterkning for oss, sier trener Frode Fagermo til Dagbladet.

NY SIGNERING: Karna Solskjær har fått drakt nummer 26 i AaFK Fortuna. Foto: AaFK Fortuna
NY SIGNERING: Karna Solskjær har fått drakt nummer 26 i AaFK Fortuna. Foto: AaFK Fortuna Vis mer

- Hun er en fryktelig spennende spiller som innehar et sett med ferdigheter som vi kommer til å nyte godt av. Hun er fortsatt veldig ung og skal naturligvis få tid på seg. Men hun har noen fantastiske avslutteregenskaper.

Det var i forrige uke det ble kjent at Solskjær går til AaFK Fortuna. Hun er tiltenkt en rolle som midtspiss. Pappa Ole Gunnar - som trente Manchester United fra 2018 til 2021 - har vært til stede på treninger i Ålesund.

- Karna har pendlet fra Kristiansund. Han (Ole Gunnar) har gjerne vært med og sett på treningene. Han sitter stille og tilbaketrukket på tribunen og bivåner, forteller Fagermo.

SJEF: Frode Fagermo trener AaFK Fortuna. Foto: AaFK Fortuna
SJEF: Frode Fagermo trener AaFK Fortuna. Foto: AaFK Fortuna Vis mer

- Han virker ikke fristet til å blande seg inn?

- Nei, det er felles respekt blant trenere. Du begynner ikke å blande deg inn i hvordan andre trenere gjør det. Jeg tror han både har - og må ha - tillit til at jeg forvalter dette på best mulig vis.

AaFK Fortuna ligger på sjuendeplass i 1. divisjon med ni poeng etter sju runder. Åsane leder med 19 poeng. Fagermo sier dette om sesongstarten:

- Vi er resultatmessig middels fornøyd. Vi er riktignok nyopprykket, men følte allerede i fjor at vi hadde et høyere nivå enn vi befant oss på.

Den tidligere «Farmen»-profilen fortsetter:

- Vi har ikke overdrevne ambisjoner for sesongen i år. Men målet er å være i øvre sjikt. Vi har hatt en OK start - ikke noe mer enn det.

RINGSIDE: Ole Gunnar Solskjær følger ivrig med på datteren. Her fra kampen mellom Manchester Uniteds kvinnelag og Bridgewater United i januar. Foto: NTB
RINGSIDE: Ole Gunnar Solskjær følger ivrig med på datteren. Her fra kampen mellom Manchester Uniteds kvinnelag og Bridgewater United i januar. Foto: NTB Vis mer

Med Karna Solskjær i rekkene er det grunn til optimisme.

- Det er ingen tvil om at hun er et tilskudd offensivt som vi har jobbet for å få. Vi er kjempehappy for at det gikk i havn, påpeker Fagermo.

- Det er vanskelig å unngå slektskapet med sin far. Vi har allerede sett på trening at hun er ganske nådeløs foran mål.

Til Sunnmørsposten sier Karna Solskjær:

- Jeg har tenkt mye på valget, og jeg tror det er riktig plass å gå til. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det føles bare riktig.

HØYDEPUNKT: Karna Solskjær fikk debuten sin for Manchester Uniteds A-lag i januar. Foto: NTB
HØYDEPUNKT: Karna Solskjær fikk debuten sin for Manchester Uniteds A-lag i januar. Foto: NTB Vis mer

Frode Fagermo opplever masse positivitet rundt kvinnefotballen.

- Mye trekker i riktig retning. Brann ligger på jevnt over 1000 tilskuere og har god stemning på hjemmekampene. Det blåser en positiv vind som vi her på Sunnmøre nyter godt av, påpeker han.

- Vi har god støtte i publikum, media og næringslivet. Vi har et snitt på 400 tilskuere på hver kamp. Det er ikke vanlig i kvinnefotball. Vi har et mål om 500 tilskuere. Vi er ikke helt der ennå, men vi er på vei.

Og:

- Det amerikanske fotballforbundet har vedtatt likelønn for landslagene for kvinner og menn. Det er en bølge som går i kvinnefotballen som er ekstremt positiv, erklærer han.

1. DIVISJON KVINNER

Åsane861114-419
Øvrevoll Hosle750215-815
Tromsø842214-914
KIL/Hemne842211-914
Hønefoss833213-1612
Klepp832316-1411
AaFK Fortuna730412-139
Grand Bodø823314-169
Amazon Grimstad81168-144
Medkila81076-203

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer