Liverpool lekte med Huddersfield

Hyller backduoen: - Helt utrolige

På et lag stappet med offensive stjerner, står to backer fram som et av de viktigste angrepsvåpnene.

ASSISTMESTER: Andy Robertson står med elleve målgivende fra backposisjon i Premier League. Kollega på høyresiden, Trent Alexander-Arnold, følger like bak. Foto: NTB scanpix
ASSISTMESTER: Andy Robertson står med elleve målgivende fra backposisjon i Premier League. Kollega på høyresiden, Trent Alexander-Arnold, følger like bak. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Liverpool - Huddersfield 5-0 (3-0)

Huddersfield hadde få grunner til å gå inn i kveldens kamp med noe som helst håp om å få med seg poeng. Eller scoring for den saks skyld.

Ifølge statistikkleverandøren Opta hadde ikke Huddersfield scoret på Liverpool på de åtte siste møtene mellom lagene. Forrige scoring kom helt tilbake i 1962, og med et titteljagende Liverpool var det lite som tydet på at den statistikken skulle endre seg i kveld.

Jan Siewerts menn har bare tatt 14 poeng og for lengst rykket ned fra Premier League. Jürgen Klopp og Liverpool jager en etterlengtet tittel og er ubeseiret på Anfield de siste 38 kampene.

Det var duket for David mot Goliat, og denne gangen var det giganten som vant.

- Det var forventet at vi skulle vinne, men vi måtte gå ut og faktisk gjøre det. Vi var litt slappe etter den første scoringen, men så løftet vi oss igjen, sa en av dagens beste spillere, Andy Robertson, etter kampen.

- Alt vi kan gjøre er å legge press på City. Vanligvis holder det med 91 poeng for å vinne ligaen, men det er ikke sikkert denne gangen. Det er utrolige numre fra begge lag, sa han om den utrolige tette ligainnspurten hvor Liverpool og Manchester City kjemper om gullet.

MÅLMASKIN: Sadio Mané sto fram og scoret to mål mo Huddersfield. AP Photo/Jon Super
MÅLMASKIN: Sadio Mané sto fram og scoret to mål mo Huddersfield. AP Photo/Jon Super Vis mer

Rekordtidlig mål

Tidligere denne uka skrev Shane Long historie da han scoret tidenes raskeste Premier League-scoring. Det tok spissen sju sekunder.

Liverpool og Naby Keita brukte over dobbelt så lang tid, men etter 15 sekunder sto det altså 1-0 til hjemmelaget. Tidenes raskeste Liverpool-scoring i Premier League.

Jon Gorenc-Stankovic spilte ballen rett i beina til Mohamed Salah like utenfor egen 16-meter, og angrepsstjerna spilte gjennom Keita. Han var sikker alene med keeper og trillet ballen i hjørnet.

En i utgangspunktet vanskelig oppgave for Huddersfield var blitt nesten fullstendig umulig.

Tosifret assists

Kun et par minutter etter var imidlertid bortelaget farlig frampå. Et skudd fikk en styring og endte opp like til side for Alisson Beckers høyre stolpe, men keeperen kunne puste lettet ut.

Huddersfield hang greit med, men det var Liverpool som var det dominerende laget, og like før halvspilt omgang doblet Liverpool ledelsen.

Andy Robertson leverte sin tiende målgivende pasning for sesongen da han fant Sadio Mané i feltet med et presist innlegg. Senegaleseren stanget kraftfullt inn 2-0, og kampen var så godt som avgjort.

Hyller backene

Like før pause satte Mohamed Salah inn sitt 20. ligamål for sesongen. Trent Alexander-Arnold fant Salah med en presis stikker fra dypt i banen, og angrepsstjerna lobbet inn 3-0 for Liverpool. Det gjør han til toppscorer i Premier League.

Den målgivende pasningen fra Alexander-Arnold var for øvrig hans niende i Premier League. Han har 11 assists i alle turneringer, mens Robertson har totalt 13.

ASSIST: Trent Alexander-Arnold har vært i forrykende form. Oli SCARFF / AFP
ASSIST: Trent Alexander-Arnold har vært i forrykende form. Oli SCARFF / AFP Vis mer

- Kampen om å ha flest målgivende pasninger fortsetter mellom de to backene. Det er helt utrolige statistikker, uttalte ekspert for BBC og tidligere Liverpool-forsvarer, Stephen Warnock.

Både Alexander-Arnold og Robertson kom med på årets lag i Premier League, stemt fram av spillerne.

- De har de to beste backene i ligaen. De er solide defensivt begge to, men de har briljante innlegg og kvalitetene deres offensivt er deres største styrke, mener tidligere fotballspiller, Kevin Nolan, også han på jobb for BBC.

Toppscorerne

Det sto ikke på sjansene i andre omgang heller, men uttellingen var ikke like god. 25 minutter før slutt fortsatte imidlertid Mané ydmykelsen av Huddersfield.

Med nok et hodestøt satte han inn sitt 20 Premier League-mål for sesongen. På det tidspunktet toppet han toppscorerstatistikken i ligaen sammen med Salah.

Sju minutter før slutt satte også Salah inn sitt andre for kvelden. Det betyr at han alene er toppscorer i Premier League med 21 nettkjenninger etter kveldens kamp.

Pierre-Emerick Aubameyang og Sergio Agüero står med 19 mål hver.

Dagens gladnyhet for Liverpool-fansen var at Alex Oxlade-Chamberlain var tilbake i troppen for første gang i 2019. Han kom inn og fikk de siste 20 minuttene på Anfield. Et kraftig skår i gleden var derimot at Roberto Firmino har pådratt seg en muskelskade og måtte stå over kveldens batalje. I hans fravær startet Daniel Sturridge på topp.

Titteljaget

Liverpool spiller med kniven på strupen hver gang de går ut for å spille en Premier League-kamp. Laget har vært nærmest ustoppelig denne sesongen, og har bare tapt én gang i ligaen. Problemet er at Manchester City har vært like god, og for øyeblikket kommer til å vinne ligaen med ett poeng om begge lagene vinner sine resterende kamper.

Derfor var bare seier godt nok da Huddersfield kom på besøk til Anfield fredag kveld.

- Slike kamper kan være vanskelige hvis man ikke er mentalt forberedt, men vi hadde forberedt oss veldig godt og var klare for fighten. Vi kan være veldig fornøyde med dette, sa Virgil van Dijk til TV 2.

Liverpool har ikke vunnet ligaen siden 1989/90, men har kommet nære ved et par anledninger. Etter dagens seier topper de tabellen to poeng foran Manchester City, men med en kamp mer spilt.