Hyller ballgutten: - Briljant

José Mourinho skryter av ballgutten som hjalp Tottenham i opphentingen av Olympiakos i går.

FIN GEST: Jose Mourinho ga ballgutten en klem etter at han hjalp Tottenham ved 2-2-scoringen mot Olympiakos. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB Scanpix
FIN GEST: Jose Mourinho ga ballgutten en klem etter at han hjalp Tottenham ved 2-2-scoringen mot Olympiakos. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

José Mourinho fikk en pangstart som Tottenham-manager med 3-2-seier over West Ham. I den kampen ledet Tottenham 3-0, men to mål på slutten skapte spenning.

Mot Olympiakos i går fortsatte de i samme spor. Grekerne ledet 0-2, men Tottenham klarte å snu til 4-2.

Det skal en observant ballgutt ha litt av æren for. Han sørget for at Spurs kunne ta et kjapt innkast som endte i at Harry Kane satte inn 2-2.

- Jeg elsker intelligente ballgutter som det jeg var. Jeg var en briljant ballgutt som barn. Denne gutten var briljant i dag. Han leser og forstår spillet, og fikk en viktig målgivende, sa Mourinho til BT Sport.

- Det er noe han aldri kommer til å glemme, la han til.

Ballgutten forsvant

Portugiseren ga en god klem til gutten etter scoringen, og skrøt av ham både i TV-intervjuer og på pressekonferansen etter kampen.

- Han er ikke der bare for å se på tribunen, lysene og skjerfene. Han lever for spillet og spilte veldig bra, sa Mourinho.

Den nybakte Tottenham-treneren sa til BBC Radio 5 Live at han ønsket å invitere gutten til garderoben for å feire, men at han da var borte.

Får instrukser

Mourinho har i lang tid hatt et spesielt forhold til ballgutter.

Der ballgutten denne gangen bidro til å sette spillet kjapt i gang, har han tidligere bedt dem til å sakke ned spillet.

Chelsea-talentet Mason Mount fortalte nylig om sine dager som ballgutt for London-klubben. Spesielt en episode med Mourinho peker seg ut.

- Hvis vi ledet i en Champions League-kamp så fortalte han oss at de måtte holde på ballen og ikke kaste den tilbake for raskt, sier Mount til Chelseas hjemmeside.

- Hver detalj er viktig

I et intervju med RT Sport tidligere i år fortalte Mourinho om livet som ballgutt i Portugal.

- Da jeg gikk med ballen til spilleren som skulle ta hjørnespark, visste jeg hvor han ville ha den, fortalte Mourinho, og utdypet:

- Han trengte ikke å ta på den. Jeg visste at den ene spilleren ville ha ballen på den måten i semisirkelen, mens den andre spilleren ville ha den på en annen måte siden han var venstrefot.

- Folk forstår ikke at i de virkelig store klubbene, er hver eneste detalj viktig, understreker han.

Helten i Liverpool

Episoden kan minne om den som sørget for Liverpools fjerde scoring i opphentingen mot Barcelona i Champions League forrige sesong.

Da var akademispilleren Oakley Cannonier rask med å gi Trent Alexander-Arnold ballen. Liverpool-spilleren slo en hurtig corner til Divock Origi, som satte inn 4-0 - og 4-3 sammenlagt.

I 2011 takket «hele» Sverige 15 år gamle David Weinefelt etter at de kvalifiserte seg til EM.

Ballgutten leverte ballen raskt til tidligere RBK-spiller Mikael Lustig, som til slutt ledet til Ola Toivonens vinnermål.

- Det er små marginer, hadde jeg ikke fått ballen så kjapt hadde det kanskje ikke blitt mål. Ballgutten spilte en viktig rolle, skrøt Lustig via Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer