Hyller Cole og Yorke

Andy Cole og Dwight Yorke var mye av grunnen til at Blackburn slo Manchester United for første gang på åtte år.

BLACKBURN (Dagbladet) - De jobbet sokkene av seg, sier manager Graeme Souness.

Hjemmelaget kjørte til tider over United med hurtig angrepsspill i lengderetningen. Cole og Yorke skapte stadig trøbbel for gjestene og var sterkt delaktige i seieren.

- De var spesielt gode, mener Souness, som skryter av innsatsen til spissene sine til nettstedet ananova.

Hadde effektiviteten til den tidligere United-duoen vært bedre, kunne hjemmelaget scoret både ett og to mål til.

- Dette var en monster-seier for oss. Holder vi nullen, vil vi alltid ha en god sjanse til å vinne, for vi har spillere som alltid vil skape sjanser, sier Blackburn-manageren.

Nyttår viktigst

Manchester United slapp Arsenal fire poeng foran seg i gullkampen, men Sir Alex Ferguson er langt fra bekymret.

- Det viktigste er hvor vi ligger ved nyttår. Andre halvdel av sesongen blir alltid veldig intens. Er vi blant de tre beste første nyttårsdag, er vi fortsatt med i gullkampen, sier Ferguson til Sky Sports.

Skotten har da heller ikke særlig grunn til å dvele lenge ved gårsdagens nederlag. Rett nok leverte spillerne hans en heller slett forestilling, men etter åtte strake seirer måtte det før eller siden komme en nedtur.

- Det var ikke vår dag i dag, men spillerne viste sterk vilje, sier Ferguson.

Sjansesløsing

Etter en drepende kjedelig første halvtime våknet United til live det siste kvarteret av første omgang. Ole Gunnar Solskjær og Ruud van Nistelrooy hadde hver sin gylne mulighet, men klarte ikke å treffe innenfor stengene.

- Vi spilte godt før pause, men klarte ikke å score på de 4-5 gode sjansene vi hadde. Det fikk vi svi for i andre omgang, sier Ferguson.

Det var tidligere Manchester City-spiller Gary Flitcroft som sendte hjemmelaget i ledelsen fem minutter før pause. Et frispark fra Damien Duff ble headet tilbake i feltet av Martin Taylor. Wes Brown klarte ikke å klarere, og ballen havnet hos Flitrcoft som fra hjørnet av femmeteren knallet ballen i korthjørnet bak Fabien Barthez. Den tidligere Manchester City-spillerens scoring var nok til å sikre Blackburn bare deres andre seier over naborivalen på 40 år!

United skapte på sin side bare en målsjanse etter pause. Den var til gjengjeld enorm. Paul Scholes lurte hjemmelagets offsidefelle med en stikker til Ruud van Nistelrooy. Nederlenderen var nærmest forbi keeper Brad Friedel, men klarte likevel bare å treffe nettveggen.

FAKTA

Premier League

Blackburn- Manchester U 1- 0 (1- 0)

Mål: Flitcroft (40).

T: 30475

STOPPET UNITED: Den tidligere Manchester United-duoen Dwight Yorke og Andy Cole skapte mye problemer for Wes Brown og resten av United på Ewood Park i går.