Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hyller det nye trenerteamet

Med Knut Tørum er RBK et vinnerlag igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no) Med Per-Mathias Høgmo sykmeldt og Knut Tørum som hovedtrener er Rosenborg blitt et vinnerlag igjen. Nå snakkes det plutselig om «The Double» i Trondheim - men Vidar Riseth er forsiktig med å konstatere at trenerskiftet er det som har fått RBK-gutta til å blomstre.

I stedet nøyer han seg med å hylle trenerteamet Knut Tørum og Trond Henriksen.

- Vi håper alle at Per-Mathias blir frisk, men samtidig har vi et trenerteam som er veldig sultne, sier Riseth.

Så kan man tolke den uttalelsen slik man vil...

Ingen undervurdering

Etter 3-1-seieren over Viking er Rosenborg klar for semifinale mot Sandefjord hjemme på Lerkendal. I den formen Rosenborg er i for øyeblikket, er ikke oddsen stor for at sandefjordingene blir hvalbiff for trønderne.

Men RBK-gutta tar naturligvis ingenting på forskudd:

- Sandefjord er gode på sitt beste, vi får en tøff semifinale hjemme på Lerkendal, mener Rosenborg-veteran Vidar Riseth. Han nekter å godta at døra nå er vidåpen for cupfinaleplass og en mulig dobbel i år.

SULTNE: - Vi håper alle at Per-Mathias blir frisk, men samtidig har vi et trenerteam som er veldig sultent, sier Vidar Riseth om Knut Tørum og Trond Henriksen. Foto: SCANPIX
SULTNE: - Vi håper alle at Per-Mathias blir frisk, men samtidig har vi et trenerteam som er veldig sultent, sier Vidar Riseth om Knut Tørum og Trond Henriksen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nei nei, alle kamper skal spilles. Vi må forberede oss skikkelig og spille opp mot vårt beste for å slå Sandefjord på veien mot Ullevaal, sier Riseth.

Skryter av Viking

Han gjorde enn god kamp mot Viking, og var storsinnet nok til å trøste taperlaget etter cupseieren.

-Jeg håper virkelig motgangen snart slutter for Viking, for de er et kjempegodt lag, uttalte Riseth.

Så skryter han litt mer av eget trenerteam og medspillere. For det var et godt lag som slo Viking.

-Vi visste at de ville gå ut som løver. Det var vi forberedt på, det hører med til hjemmeleksa vi skal gjøre før kamper, forteller Riseth.

Det var nemlig Viking som førte kampen den første halvtimen og vel så det. Raske overganger, farlige sjanser. Men det var som om ballongen punkterte før den nådde nettmaskene, for avslutningene var alle som en for dårlige.

- Etter hvert kunne vi herje med Vikings bakrom. Og vi gjorde små taktiske endringer som gjorde at vi tok futten ut av Vikings angrepsstrategi. Da var mye gjort, mener Riseth.

image: Hyller det nye trenerteamet

Han mener at RBK også viste styrke ved å slå lynraskt tilbake da Viking scoret og kampen vippet noen sekunder på 1-2.

- Vi scoret minuttet etter deres scoring, det viser hva som bor i dette laget. Vi kunne også ha kjørt full fres og scoret fem-seks mål, men hva er vitsen? Da kunne vi raskt ha fått noen imot. Vi ledet, vi kontrollerte kampen, framholder Riseth.

- Vi gjorde et ærlig forsøk

Viking-trener Tom Prahl var en slagen, men ikke motløs mann etter kampen. Avansement i cupen kunne ha gitt nedtrykkingstruede Viking et løft og ny selvtillit, i stedet ble det bare mer frustrasjon og kriseprat i korridorene og i Stavangers gater.

- I en time spilte vi veldig god fotball. Men vi scoret ikke på sjansene, samtidig som Rosenborg fikk lette mål. To av målene burde våre folk ha klart å blokkere. Den siste halvtimen så det ut til at våre spillere ikke trodde at de kunne score og vinne kampen. Det er skuffende. Vi kunne nok ha spilt veldig lenge uten virkelig å true Rosenborg, så det ut til, sier Prahl.

For 1000. gang fikk han spørsmål om hva som må til for å snu den negative trenden for Viking. Tom Prahl er en sindig svenske som ikke tror på trylleri eller undere, derfor gjentok han det samme svaret som alltid:

- Vi må jobbe videre, jeg har ingen annen resept. Vi gjorde et ærlig forsøk mot Rosenborg.

Viking-ledelsen fastholder, i det minste utad, at de har full tillit til Tom Prahl. Til helga venter Vålerenga hjemme. Hver eneste kamp i høst blir en cupfinale for Viking, ikke på veien mot Ullevaal, men på veien mot fortsatt spill i den gjeveste divisjonen.

• Din mening: Bør Knut Tørum få fortsette når Per-Mathias Høgmo er frisk igjen?

<B>SYKMELDT:</B> Per-Mathias Høgmo er sykmeldt, men hva som skjer når han er frisk igjen er ikke godt å si.
<B>SAMME GAMLE LEKSA:</B> - Vi må jobbe videre, sier Viking-trener Tom Prahl til det nesten kjedsommelige. Selv om Viking var minst like gode som RBK søndag kveld, ble det nok et tap.
<B>VINNERLAG:</B> Rosenborg er i den berømte flytsonen, og nå jakter trønderne både cup- og seriegull.