Hyller forandring

Tre år etter at Nora Mørk sist var i et mesterskap med håndballjentene merker hun én stor forandring.

STERKERE: Nora Mørk mener årets utgave av håndballjentene er bedre enn på flere år. Foto: Vidar Ruud / NTB
STERKERE: Nora Mørk mener årets utgave av håndballjentene er bedre enn på flere år. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Annonse

Norge møter Nederland i frøste kamp av hovedrunden i kveld klokka 20.30! Dagbladets TV-sending starter en halvtime tidligere, 20.00.

Nora Mørk har slått tilbake mot alle som sådde tvil om den norske stjernens form før EM. Mot Tyskland var hun banens gigant med hele 12 mål. Med gode prestasjoner også mot Polen og Romania har 29-åringen svart på tiltale så langt i Danmark.

Fasiten er at Mørk til nå er beste poengplukker i mesterskapet sammen med den rumenske stjernen Cristina Neagu.

Det innrømmer hun selv at føles godt i mesterskapscomebacket. Hennes siste mesterskap med håndballjentene var VM i 2017. Siden da har Mørk for andre gang i karrieren opplevd en lengre periode med skader.

Vinteren 2018 ble hun korsbåndskadet og måtte den påfølgende høsten også operere menisken. Så fortsatte marerittet med en ny alvorlig kneskade sommeren 2019. Derfor røk både forrige EM og fjorårets VM for Vipers-spilleren.

Tre år etter hun sist tok på seg den norske landslagsdrakta i mesterskap, er det mye som er likt som før, men likevel er det én klar forandring.

- Stort sett så er det mye av det samme, men nå er det enda flere som bidrar og flere klare ledertyper. Det er en veldig bra forandring, forteller Mørk til Dagbladet.

Følg alle Norges EM-kamper!

- Styrker laget

Hennes egen rolle er ganske lik den hun har hatt tidligere. Hun er med i playmaker-teamet til Thorir Hergeirsson og er fast straffeskytter.

Forandringen Mørk påpeker, mener hun har styrket det norske laget, og at de norske håndballjentene nå er bedre enn på flere år.

- Nå har vi et veldig godt mannskap med veldig god erfaring. Det styrker laget fra tidligere. Jeg synes vi er mer erfarne nå, selv om ferdighetene nok er mye av det samme som vi har hatt under tidligere mesterskap, forklarer Norges toppscorer så langt i EM.

Klubb- og landslagsvenninne Heidi Løke trekker fram håndballjentenes bredde i troppen som lagets største styrke.

- Jeg synes vi har en enorm bredde i det laget her. Når vi bytter ut og setter inn nye er det like gode som kommer inn, så jeg tror det er veldig vanskelig å spille mot oss. Det er godt for oss at vi har den enorme bredden vi har, sier Løke til Dagbladet.

- Utrolig godt

Sammen med tsjekkiske Markéta Jerábková topper hun scoringsstatistikken. At hun har fått en så sentral rolle av Hergeirsson tidlig i mesterskapet er hun veldig fornøyd med.

- Det er utrolig godt å få en sentral rolle så tidlig. Det trives jeg veldig godt medS og jeg føler at jeg har svart litt på tiltale, sier Mørk til Dagbladet og legger til at hun hadde sett for seg ulike scenarioer før EM-starten.

- Jeg har spilt mer her enn i klubblaget (Vipers red.anm.). Det er jeg veldig glad for og jeg trives veldig godt med å spille. Det var noe jeg så for meg, men jeg var litt forberedt på at det ikke skulle bli sånn også.

SE SITUASJONEN: Russlands trener beveget seg utenfor den såkalte røde sonen, og hadde fysisk kontakt med generalsekretæren for det russiske håndballforbundet, Denis Bogomolov, i den blå sonen. Her kan du se hva som skjedde. Video: TV 2 SPORT DANMARK Vis mer

- Mer moden

Etter at Mørk gjorde comeback i mesterskap for Norge i åpningskampen mot Polen, trakk landslagssjef Hergeirsson fram en forandring hos 29-åringen.

- Det er en mer moden Nora både på og utenfor banen. Det er naturlig. Hun har også vært gjennom tøffe tak og man lærer mye av det, fortalte Hergeirsson på en pressekonferanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer