<strong>JIPPI:</strong> Guro Reiten har blitt en av de mest sentrale spillerne på det norske kvinnelandslaget. Her jubler hun for scoring mot Slovakia i en kamp Norge vant 6-1. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JIPPI: Guro Reiten har blitt en av de mest sentrale spillerne på det norske kvinnelandslaget. Her jubler hun for scoring mot Slovakia i en kamp Norge vant 6-1. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Guro Reiten får skryt av Fjørtoft og Høgmos assistent

Hyller «framtidsspilleren» med «norsk fotballs beste venstrefot»: - Hun vil nå veldig langt

Mener hun er klar for større ligaer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
<strong>TOMMEL OPP:</strong> Guro Reiten var fornøyd med en ny scoring mot Slovakia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOMMEL OPP: Guro Reiten var fornøyd med en ny scoring mot Slovakia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

SARPSBORG (Dagbladet): Med blikk, pasninger og ekstreme avslutningsferdigheter med har Guro Reiten tatt både landslaget og Toppserien med storm den siste tiden.

Midtbanespillerens tall fra årets sesong taler for seg selv. Reiten er suveren toppscorer i Toppserien med 18 mål på 18 kamper, og nå har hun funnet scoringsformen på landslaget også.

I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland scoret nordmøringen to ganger, og mot Slovakia fulgte hun opp med en ny scoring. Tre mål på to kamper på veien mot det som forhåpentligvis blir et VM-sluttspill i Frankrike i 2019.

– Det er offensivt jeg føler at jeg har mest å bidra med. Når jeg får sjansen, så skal det være mål. Jeg har scoret lite grann i det siste, så det er bra, sier hun beskjedent.

Norges beste venstrefot

Reitens venstrebein er blitt trukket fram som hennes kanskje fremste kvalitet.

Med millimeterpresise pasninger og godt beregnede skudd har 23-åringen fått mange nye fans på kort tid. Deriblant Jan Åge Fjørtoft, som mener hun har «norsk fotballs beste venstrefot»:

– Det er noe som har kjennetegnet henne gjennom hele oppveksten, forteller sambygding og tidligere trener på diverse landslag, Jarl Torske.

– Hun har et unikt venstrebein, konstaterer Torske, som så Reiten spille fotball for første gang da hun var åtte år gammel. Sammen med Ada og Andrine Hegerberg, utgjør Reiten en usedvanlig talentfull generasjon spillere fra Sunndalsøra på Nordmøre.

– Øvelse gjør mester

Reiten selv setter stor pris på at folk legger merke til venstrefoten hennes.

– Det er veldig kult. Jeg har øvd mye, i mange år, og da er det bra at det kommer fram på banen også, sier hun.

Hvordan har du øvd?

– Jeg har øvd på å treffe riktig på ballen og ved å skyte på mål. Det handler om å trene på teknikk hele veien. Øvelse gjør mester vet du, smiler hun.

Er det noe i vannet i Sunndalen?

– Det er mye i Sunndalen som er bra, så det er bare å dra og teste, anbefaler hun.

<strong>GAMLETRENEREN:</strong> Jarl Torske var assistent under Per-Mathias Høgmo på herrelandslaget. Han har vært innom en rekke aldersbestemte landslag også. Han er som Guro Reiten fra Sunndalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GAMLETRENEREN: Jarl Torske var assistent under Per-Mathias Høgmo på herrelandslaget. Han har vært innom en rekke aldersbestemte landslag også. Han er som Guro Reiten fra Sunndalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Klubbytte ga effekt

Gamletreneren har lagt merke til Reitens voldsomme utvikling den siste tiden, men ifølge han var det bare et spørsmål om tid før 23-åringen slo ut i full blomst.

– Jeg er ikke overrasket i det hele tatt, men det er veldig kjekt å se. Jeg tror hun hadde gått av et klubbytte. I Lillestrøm har hun en tøffere treningshverdag og får ut det potensialet som alltid har vært der. Hun har blitt mer komplett, mener Torske.

– I LSK har hun fått en litt annen rolle, og kommer oftere i scoringsposisjoner. Hun er veldig anvendelig, og passer godt i en 10-er-rolle. Der kan hun både tre gjennom og avslutte, legger han til.

– Framtidsspiller

I EM-sluttspillet i sommer ble det kun én kamp fra start og et innhopp på 25 minutter på Reiten. Nå virker det som hun vil bli en sentral brikke for Norge i årene framover.

Det er hun definitivt for Lillestrøm, men ikke lenge, tror Torske.

– Hun er en framtidsspiller. Vi har aldri sett noen med en så god venstrefot i Norge. Hun vil nå veldig langt, og om et år eller to tror jeg hun spiller i utlandet. Rettere sagt: hun bør snart spille i en større liga, konkluderer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer