United-legende

Hyller Glimt og Haaland

Ruud van Nistelrooy har latt seg begeistre av norsk fotball.

PSV-TRENER: Ruud van Nistelrooy drar fram Bodø/Glimt som et eksempel på utviklingen til norsk fotball. Foto: Pa
PSV-TRENER: Ruud van Nistelrooy drar fram Bodø/Glimt som et eksempel på utviklingen til norsk fotball. Foto: Pa Vis mer
Publisert
  • PSV Eindhoven - Bodø/Glimt, torsdag 18.45

EINDHOVEN (Dagbladet): På starten av 2000-tallet banket han inn mål for Manchester United. I dag er Ruud van Nistelrooy hovedtrener i PSV. På torsdag står han ansikt til ansikt med Kjetil Knutsen på sidelinja, når Bodø/Glimt kommer på besøk til Philips Stadion.

- Det er 4-3-3, offensivt og ballbesittende. De vil presse motstanderen. Det er et klart signal på et lag som vil ha ballen og angripe, sa van Nistelrooy om spillestilen til Glimt på en pressekonferanse onsdag.

MØTTE PRESSEN: Ruud van Nistelrooy (t.v) og Xavi Simons. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Ruud van Nistelrooy (t.v) og Xavi Simons. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet Vis mer

Nederlenderen tok seg også tid til å skryte av norsk fotball, og ikke minst den nye stjerna i Manchester, Erling Braut Haaland.

- Norsk fotball utvikler seg. Selvfølgelig hjelper det når du har en stjerne som Haaland, som er en rollemodell som alle ser opp til. Hvordan han har startet i City er fantastisk. Jeg tror alle som elsker fotball nyter spillet hans om dagen, sier PSV-treneren.

Han fikk spørsmål om hva annet han har lagt merke til med norsk fotball de siste åra.

- Jeg synes Bodø/Glimt er et godt eksempel på at de har putta seg selv på kartet i europeisk fotball, i form av hvordan de presterte i Conference League forrige sesong. For meg er de et bilde av utviklingen.

LEGENDE: Ruud van Nistelrooy etter å ha snakket med pressen onsdag. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet
LEGENDE: Ruud van Nistelrooy etter å ha snakket med pressen onsdag. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet Vis mer

- Hva har imponert deg mest med Bodø/Glimt, når du har gjort forberedelser og analyser til denne kampen? Og er det noen spillere i Glimt som du mener kan straffe dere? spør Dagbladet til den tidligere stjernespissen.

- Hva jeg liker mest er lagets filosofi. De jobber sammen som et lag. Jeg vil ikke nevne én spiller som står fram, for meg er de et godt lag fordi det generelle nivået er så bra, sier van Nistelrooy.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer