Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hyller Glimts superstart

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen sammenlikner dagens Bodø/Glimt med tidligere storlag i Eliteserien. Han tør derimot ikke å spå gull foreløpig.

HYLLER: Mini Jakobsen er mektig imponert over Bodø/Glimt denne sesongen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HYLLER: Mini Jakobsen er mektig imponert over Bodø/Glimt denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bodø/Glimt ser ut som en virkelig gullkandidat etter seks kamper spilt i Eliteserien. Fasit er seks seire på seks forsøk, og på søndag fikk Brann juling av nordlendingene.

Det er Kjetil Knutsen som har formet denne seiersmaskinen, og til tross for at de imponerte med andreplass i fjor, ser kanskje laget enda sterkere ut i år.

LANGSKUDD: Pellegrino gjør det igjen. Video: Fotball Media Vis mer

Angrepsfotball med 4-3-3 som formasjon har forbløffet ekspertene så langt. Målforskjellen deres er imponerende 24-6.

Deres spill imponerte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

- De er så overlegne på banen og de kjenner hverandre godt. De har et godt system, der de løper mye og fort. Dette er et mesterverk av Knutsen, men det er nok ikke mulig å holde dette nivået over en hel sesong, sier Mathisen til Dagbladet.

- Molde fortsatt favoritt

Sørlendingen sier at han tippet Glimt som nummer tre før sesongen, og at han egentlig så på dem som litt svekket etter tapet av Håkon Evjen og Amor Layouni.

Men han står fortsatt ved at det ikke blir gull på Knutsens menn.

- Molde er fortsatt min favoritt, men det er ikke langt unna at Bodø/Glimt går forbi. Det som taler for Molde er at de er mindre sårbare for skader, med tanke på den stallen de har. Men akkurat nå er Glimt best i landet, sier Mathisen.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen spilte for Bodø/Glimt i starten av sin karriere, der det ble 67 scoringer for klubben. Seinere meldte han overgang til Rosenborg.

- Jeg er veldig imponert over det de har levert. Det de gjorde i fjor var også bra, men på høsten så det ut som de mistet det litt. I treningskampene før årets sesong scoret de heller ikke så mye. Men nå leverer de gang etter gang, med masse trøkk framover, sier Mini til Dagbladet.

I tillegg til Brann, har gultrøyene slått Viking, Haugesund, Rosenborg, Sarpsborg og Odd. I alle kampene har det blitt minst to mål på Knutsens menn.

Sammenliknes med Stabæk

Med angrepsfotballen som Glimt leverer, blir det trukket paralleller til Nils Arne Eggens Rosenborg. Mini ser likheter med kanskje tidenes beste norske lag.

- Ja, det gjør jeg. Man snakker mye om tall i formasjonene, men det er spillestilen som er viktigst. Og her synes jeg de er like. Med en gang de vinner ball blir indreløpere med opp i banen. Ballen blir spilt i lengderetning og det er mye bevegelser foran ballfører, påpeker Mini.

Den tidligere landslagsstjerna mener at vi skal være litt forsiktig med å ta helt av når det gjelder Bodø/Glimt også. Han viser til at vi har sett flere underholdende lag i Eliteserien, og trekker fram mesterne i 2008.

- Vi har jo Stabæks lag i 2008, med offensive spillere som Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog, i tillegg til at de hadde en god midtbane. Det vil hele tiden komme lag som presterer over et par år. Nå er egentlig Glimt inne i sin tredje gode sesong. De har en knallsesong i år, men vi skal ikke glemme Molde, som også har levert bra så langt, sier han.

Aalesund er neste motstander for Glimt. Aafk-trener Lars Bohinen er forsiktig med å sammenlikne serielederen med andre storlag.

- Bodø/Glimt er et veldig godt lag, men det er vanskelig å sammenlikne det med Stabæk-laget i 2008. Det er to forskjellige tider. Det er også ekstra spesielt med tanke på den oppkjøringen som har vært nå. Noen har hatt bedre forutsetninger for å kunne forberede seg til sesongen med tanke på permitteringer også videre, sier Bohinen til Dagbladet, og sikter til at Glimt var et av få lag som ikke permitterte spillere.

Forsiktig med gullspådom

Molde er regjerende seriemestere, og de ser ut til å bli med i gullkampen i år også. I motsetning til Glimt, har Molde gått på sitt første poengtap da de spilte 2-2 mot Kristiansund. Sist runde ble det en knepen 2-1-seier over Mjøndalen.

Mini er dermed forsiktig med å spå gull for Bodø/Glimt.

- Vi som er bodøværinger er litt redde for å tenke på gull, men det ville vært fantastisk, sier nordlendingen.

Han viser til at Jens Petter Hauge skal ha takket nei til å spille i utlandet inntil videre, noe som kan tyde på at spillerne ser muligheter for å bli historiske.

- Dette er vel et Glimt-lag som hadde kledd deg bra i din storhetstid?

- Jada, det er ingen tvil om det. Det å spille for dem nå ville vært fantastisk artig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!