Hyller grepet: - Klok av skade

Etter to skuffende mesterskap, har de norske håndballherrene senket forventningene før EM. Det tror håndballekspert Geir Oustorp (49) er lurt.

EM: Christian Berges utvalgte er klare for EM-åpning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EM: Christian Berges utvalgte er klare for EM-åpning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld kaster de norske håndballherrene i gang årets EM mot Slovakia. I den kampen er de storfavoritter, men noe gullfavoritt, er ikke de norske gutta.

For etter to skuffende mesterskap der forventningene har vært høye, og gullsnakket sittet løst, har pipa fått en annen lyd før EM i Ungarn.

Landslagssjef Christian Berge fortalte TV 2 tidligere denne uka at prestasjonen nå står i hovedfokus, og heller ikke spillerne har snakket høyt om gullsjansene.

- Nå har Norge gått på den blemma de to siste mesterskapene, og så har det endt i krasjlanding hver gang, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg tror de er kloke av skade og at det er lurt av dem å begynne å prate om prestasjonene, mener Oustorp.

- Lurt grep

Han tror den nye stilen passer Norge ypperlig.

- Når du kommer litt fra intet og opp, så er det lettere enn når du går ut og sier at du skal ta gull - når du aldri har tatt gull før. Da må man gå ut å forsvare noe, i stedet for å være i angrepsposisjon. Det har ikke Norge taklet bra, sier Oustorp.

- Du tenker at årets grep er lurt?

- Ja, det er det ikke noe tvil om, sier Oustorp.

KLAR TALE: Håndballekspert Geir Oustorp. Foto: Mariam Butt / NTB
KLAR TALE: Håndballekspert Geir Oustorp. Foto: Mariam Butt / NTB Vis mer

NENT-ekspert og tidligere landslagsspiller Ole Erevik likte at de norske gutta skapte større forventninger til laget ved de foregående mesterskapene.

- Det er for så vidt noe som jeg hyller. Jeg syntes at det er supert at man deler en målsetting, dersom man har det. Det er det ingenting i veien med, forteller Erevik, som tror den nye «stilen» kan tyde på et mer nøkternt norsk lag, som ser at flere av konkurrentene er i bedre form.

Samtidig tenker han at det også kan gagne de norske gutta.

- At det er litt mindre forventninger i omgivelsene, det kan passe gruppa og laget godt.

EKSPERT: Tidligere landslagspiller Ole Erevik jobber som ekspert for Viaplay under mesterskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB
EKSPERT: Tidligere landslagspiller Ole Erevik jobber som ekspert for Viaplay under mesterskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Danske storfavoritter

Dersom Norge skal ta gull i årets mesterskap, så må de mest sannsynlig slå Danmark. Og det blir vanskelig. Danskene knuste Norge med ti mål i EM-testen tidligere i år, og det fikk Erevik til å spørre om man allerede skulle dele ut gullet til danskene.

- Er de så store favoritter altså?

- Ja. Det er det ingen tvil om, sier Erevik og fortsetter:

- Danmark er voldsomt store favoritter. Det ikke akkurat en kontroversiell mening å si at Danmark er soleklare favoritter. Jeg blir overrasket om de ikke tar gull og jeg tror Danmark blir veldig skuffa dersom de ikke gjør det.

Oustorp deler Ereviks optimisme for våre naboer i sør.

- Danmark ser veldig sterke ut. Bredden deres er veldig imponerende, så de kan til og med tåle litt corona også. De har nesten et like bra lag som ikke er med, sier Oustorp.

Norge åpner den innledende runden mot Slovakia i kveld, og det skal være en relativt enkel motstander og en gruppe som skal være enkel for Norge.

- Gruppespillet kommer til å gå veldig fint for Norge. Der tror jeg vi vinner alle kampene. Norge skal være klart bedre enn de tre lagene vi møter i gruppespillet, sier Oustorp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer