Hyller Gulbrandsen etter supermålet

Moldes vakre scoringer ga sjefen grunn til å smile.

MOLDE (Dagbladet): Etter å ha havnet i skyggen av Björn Bergmann Sigurdarsons tilbakekomst i sesonginnledningen, storspilte Fredrik Gulbrandsen i mandagens kamp mot Sarpsborg 08.

21-åringen scoret to mål og ble kåret til banens beste i 5-1-seieren.

Kom under - Jeg er fornøyd med to mål, men kan selv bli enda mer involvert. Målene er bra, og når vi vinner 5-1 må vi være fornøyde, sier Fredrik Gulbrandsen til Dagbladet.

Etter at Molde kom under på eget gress, var det Gulbrandsen som utliknet for Molde. Harmeet Singh svingte ballen inn. Der var spissen på rett sted og headet ballen i nettmaskene.

I det 60. minutt scoret 19-årige Mohamed «Moi» Elyounoussi 2-1 for vertene, mot sine tidligere lagkamerater.

Det var imidlertid Gulbrandsens andre mål for dagen som var av det spektakulære slaget. Etter en god enkeltmannsprestasjon, der Gulbrandsen fintet Sarpsborgs midtstopper Thømt Jensen på rumpa, la spissen ballen helt oppe i krysset fra spiss vinkel, og Sarpsborgs Duwayne Kerr kunne ikke gjøre annet enn å se på.

- Jeg fikk en bra pasning av Agnaldo. Det er de ballene jeg liker, når jeg kan bruke farten min i bakrom. Jeg føler han kommer tett, vender opp og får et kakk. For noen år siden hadde jeg kanskje falt, men jeg holder meg på beina, sier Fredrik Gulbrandsen ved kampslutt.

Mange om beinet Tidligere har det vært rettet størst fokus mot spissmakker Björn Bergmann Sigurdarsons comeback i Tippeligaen. Gulbrandsen selv håper å spille alle kamper tross tøff konkurranse. Molde har også hentet hjem sine tidligere spiss Pape Paté Diouf.

 FEIRET MED FANSEN:  Tor Ole Skullerud kunne juble med fansen etter at Molde kjørte over Sarpsborg 08 i den andre omgangen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FEIRET MED FANSEN: Tor Ole Skullerud kunne juble med fansen etter at Molde kjørte over Sarpsborg 08 i den andre omgangen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Forsterket du i dag din plass som et opplagt førstevalg på topp?

- Det er opp til Tor Ole. Jeg føler jeg la inn en god søknad i dag. Jeg vil spille hver kamp. Samtidig vet jeg at vi går inn i et tøft kampprogram nå, hvor jeg ikke kan spille alt på grunn av skadeproblemene jeg har hatt, sier han.

- Det er mange om beinet her. Jeg kjemper mot mange gode spillere. Det er viktig å ha gode spillere i samme posisjon. Det vil også gjøre meg bedre, forteller Gulbrandsen.

Etter å ha spilt en dårlig 1. omgang var Molde-sjef Tor Ole Skullerud fornøyd med responsen til laget sitt, og spesielt ungguttene.

- Det var noen fantastiske mål. Mange er bra, og det Fredrik gjør er strålende, sier Skullerud.

- Vi skaper mye og scorer mange fine mål. Men jeg synes ikke det var så stor forskjell på lagene, som resultatet viser, legger han til.

Ble overkjørt Sarpsborg ble overkjørt i 2. omgang. 16 år gamle Sander Svendsen scoret sitt første Tippeliga-mål etter å ha kommet fra benken. Rett før full tid fikk unggutten tid og rom utenfor 16-meteren til Sarpsborg, og satte sikkert inn 4-1.

 JOBBEMÅL:  Fredrik Gulbrandsen fikk vist fram sin fart og styrke da han satte inn Moldes tredje scoring mot Sarpsborg 08.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JOBBEMÅL: Fredrik Gulbrandsen fikk vist fram sin fart og styrke da han satte inn Moldes tredje scoring mot Sarpsborg 08. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Like etter gjorde «Moi» Elyounoussi ydmykelsen komplett da han på vakkert vis skurdde et frispark fra 20 meter i mål, og sikret sitt andre mål mot gamleklubben.

- Vi har vært solide, men 1. omgangen i dag er ikke slike vi skal være. Jeg må innrømme vi satt og klødde oss litt i hue halvveis i dag. Men responsen var fantastisk - et veldig godt svar på utfordringen vi ga dem i pausen, sier Skullerud.