Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng

Hyller Heidi etter motgangen

Verdenscupåpningen i langrenn ble en helnorsk parademarsj. Først i den paraden gikk Heidi Weng.

SPORTSNYHETENE: Med sølv på minitouren i Ruka kunne Heidi Weng motta individuell medlaje i verdenscupen for første gang siden prøve-VM i Seefeld i januar 2018. Video: NRK Vis mer

RUKA (Dagbladet): Therese Johaug var enda litt mer overlegen enn det var grunn til å frykte i Finland, og vant minitouren som hun ville. Men Johaug var nesten like glad for det som skjedde bak henne i sporet.

I et durabelig spurtoppgjør, gikk Heidi Weng inn til andreplass foran lagvenninna Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Det var Wengs første pallplass individuelt i verdenscupen på nesten to år. Helt siden andreplassen på fellesstarten i prøve-VM i Seefeld i januar 2018 har Weng slitt tungt.

Betyr mye

Etter katastrofesesongen i fjor, var andreplassen i minitouren en gedigen opptur for samtlige i det norske laget.

- Ja, det var skikkelig moro at Heidi kom seg på pallen i dag, og Astrid også. De hadde litt stang ut i fjor, og det er sånn når du har hatt litt motgang at oppturene blir mye større også. Dette betyr veldig mye for laget og de andre jentene også, at alle ser at det er muligheter for å klare å komme seg på pallen også, sier Johaug til Dagbladet.

I den bitende Ruka-kulda strålte endelig Weng etter et skiløp igjen.

- Det er to år siden kroppen har funka så bra. Det er jo helt vilt, egentlig, sier hun.

- Det var kjempegøy! Jeg skjønte egentlig ikke noe selv i starten. «Herlighet», tenkte jeg, «nå føler jeg meg skikkelig bra». Jeg hadde kjempeski, roa meg ned og følte at jeg gikk bra på skiene. Det er det jeg har følt helt siden i sommer, at jeg har klart å gå bra på ski, men jeg har søren meg ikke fått det til i konkurranser. Jeg bare maser og stresser, så i dag hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle skite i hvordan det gikk, og bare gå bra på ski. Da jeg tok igjen Astrid tenkte jeg, «jøssenavn, hva er det med meg i dag?».

- Kan vi slå fast at den gamle Heidi Weng er tilbake?

- Jeg følte meg i hvert fall veldig bra i dag, men jeg tror det fortsatt kommer til å svinge litt utover i sesongen.

SNILL: Heidi Weng er godt likt av sine konkurrenter. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ekstremt imponerende

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er heller ikke bortskjemt med individuelle pallplasser i verdenscupen, men også hun var minst like glad på Wengs vegne etter løpet:

- Heidi har vært ekstremt imponerende i den perioden hun ikke har prestert så bra. De fleste blir veldig negative og i dårlig humør og sånne ting, men hun var helt eksepsjonell i fjor til å holde humøret oppe selv om hun presterte dårlig. Jeg tror det er veldig, veldig lett for alle å glede seg litt ekstra over at hun presterte bra nå. Hun har jo et sterkt vinnerinstinkt, så det er artig å se at hun er seg selv igjen i løypa også. Hun har alltid vært seg selv utenfor, og det er en veldig god egenskap, er attesten Jacobsen gir Weng.

Kroppen til Weng fungerte ikke slik den skulle forrige sesong, og dermed uteble resultatene for løperen som går i kategorien pallgrossist i langrennssirkuset.

I løpet av sommeren og høsten har det derimot sett ut som om hun var i ferd med å finne tilbake til sitt gamle jeg.

Landslagstrener Geir Endre Rogn har sett det på trening, men også han var veldig glad for at det endelig skulle lykkes for Weng i et renn også.

- Hun har med seg det som skjedde i fjor vinter, og derfor har det vært vanskelig å ha den tryggheten at hun kan løse alt teknisk og taktisk. Det var veldig bra å få en god opplevelse så tidlig på sesongen, sier Rogn til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media