Hyller hverandre

Her ser du en av grunnene til at John Carew (26) er i sitt livs form. Forholdet til manager Gérard Houllier kunne neppe vært bedre.

LYON (Dagbladet): Carew var i går plukket til å stille på pressekonferansen før dagens Champions League-kamp mot Rosenborg på Stade Gerland. Og det ble en idyllisk, på grensen til sentimental, seanse mellom en spiller og en sjef som så tydelig trives i hverandres selskap.

-  Han har funnet seg veldig godt til rette. John har tatt med seg både menneskelige og sportslige kvaliteter inn i klubben. Og jeg tror ennå vi ikke har sett det beste av ham, sier Houllier.

Og da Dagbladet spurte Carew hvilke deler av spillet han måtte forbedre for å få ut sitt aller beste, brøt etter hvert Houllier inn på sitt sjarmerende «Allo Allo»-engelsk.

-  Han må forbedre fransken sin. Det er i alle fall sikkert, smilte Houllier - som var Liverpool-manager fra 1998 til 2004.

Direkte og ærlig

Houllier hentet den norske landslagsspissen til den franske storklubben på en fireårskontrakt i sommer. Franskmannen forsøkte også å hente Carew da han spilte i Valencia.

-  Vi har veldig god kjemi. Han er en av de trenerne som vet mest om meg, og som har fulgt meg tettest. Han er en fin type og en av gutta, forteller Carew til Dagbladet før gårsdagens Lyon-trening.

-  Han er veldig direkte og ærlig. Hvis det er noe, så sier han i fra. Han later ikke som ingenting, forklarer 26-åringen fra Lørenskog.

 BARE KOS: John Carew og Lyon-sjef Gérard Houllier holdt en svært så vennskapelig tone under gårsdagens pressekonferanse på Stade Gerland. Alle foto: Tom E. Østhuus
BARE KOS: John Carew og Lyon-sjef Gérard Houllier holdt en svært så vennskapelig tone under gårsdagens pressekonferanse på Stade Gerland. Alle foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Og fransken din?

-  Han bare fleiper. Den er ikke så verst den, smiler Carew.

Helt italiensk

Carew var sjøl mannen som la an en fleipet tone da journalisten fra den italienske fotballbibelen La Gazzetta dello Sport dro spurte hvorfor Carew lyktes i Norge, Spania, Tyrkia og Frankrike, men feilet i Roma.

-  Feilet i Roma? Spurte Carew - og imiterte kroppspråket til en italiensk gateselger.

-  Jeg synes jeg gjorde det OK. Klubben hadde økonomiske problemer - og de sa til meg at de ville kjøpe meg, men ikke hadde råd. Jeg fikk meg mange nye venner og fikk spille med en av verdens beste spillere (Totti). Så det var ikke så fælt. Jeg er bare glad jeg ikke er i Roma nå. Jeg tror skjebnen ville at jeg skulle til Lyon, svarte Carew.

Sparer spillere

Lyon er ubeseiret på 17 seriekamper og fem Champions League-kamper. Og til helga venter lokalderbyet mot Saint Etienne. Derfor står spillere som Gregory Coupet (fransk landslagskeeper), frisparkspesialisten Juninho, den brasilianske stopperen Claudio Cacapa og Tiago over møtet med Rosenborg. I tillegg er midbanespiller Florent Malouda skadet.

-  Jeg forventer likevel vanlig Champions League-standard av laget. Vi har også en rekord å forsvare. Lyon har aldri gått ubeseiret gjennom gruppespillet før, forteller Houllier. 

 Lyon-manager Gérard Houllier sendte i går sine varmeste lykkeønskninger til skadde Per Ciljan Skjelbred.

-  Vi ble imponert over den spilleren, sa Houllier på pressekonferansen i går.

STØRRE BIL: John Carew ankom Stade Gerland i Lyon i en Audi A6 3,2. Litt sprekere enn sjefens 3,0.