Hyller juryformannen etter nok en langrenns-disk

- Det er dette vi har etterlyst.

LITT SYND: Men Maiken Caspersen Falla var likevel glad for at formen hun viste ved å vinne rennet var god. Da ble disken ikke så irriterende likevel.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LITT SYND: Men Maiken Caspersen Falla var likevel glad for at formen hun viste ved å vinne rennet var god. Da ble disken ikke så irriterende likevel. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Håndhevelsen av klassisk-reglene, og fredagens diskvalifikasjon av Martin Johnsrud Sundby, har vært det store samtaleemnet under den nasjonale åpningshelga i langrenn. 

Den ble ikke mindre av at den soleklare vinneren Maiken Caspersen Falla ble disket for ulovlig sporbytte i finalen av den klassiske sprinten i dag.

- Det er nok ikke alle som hadde diska henne for det der, sier assisterende landslagstrener, Roar Hjelmeset etter løpet.

- Men det er veldig bra, da, legger han til.

Har etterlyst strengheten Det får han støtte på av samtlige i målområdet.

- Det er dette vi har etterlyst. Vi savner det egentlig i world cup at det er så strengt som dette her, sier landslagsstrener Egil Kristiansen, og håper at den tøffe linja fortsetter når det blir internasjonale juryformenn også.

Heler ikke Falla klarte å hisse seg opp over at hun ble diskvalifisert, selv om hun vant som hun ville.

- Jeg hadde gjort det samme igjen, så det får være som det er, ler hun overfor Dagbladet.

- Jeg ser jo det at jeg ødelegger litt for Ingvild i den svingen, men jeg vet ikke hva annet jeg skulle gjort. Alternativet var å kjøre opp i ryggen på Astrid, eller bytte spor til der Ingvild er, men jeg ser henne ikke. Det er litt vanskelig når de lager sporene sånn iden brå svingen, for da legger de opp til at det skal bli litt klabb og babb.

- Det jeg gjorde var ikke helt innafor, men det var et uhell. Da tar jeg med meg det at rennet er ett av de bedre jeg har gått på Beitostølen på mange år. Så jeg er litt letta over at jeg er i bra form.

Utenlandsk seier Diskvalifikasjonen gjorde at russiske Matvejeva vant sprinten på Beitostølen i år. Det er første gang siden Petra Majdic vant sprinten her i 2009 at en ikke-norsk utøver har vunnet sprinten. 

- Det var litt synd. Roar sa at vi i hvert fall fikk sørge for at det ble norsk seier her, men jeg svikta. Det var litt for dårlig, sier andreplasserte Ingvild Flugstad Østberg.

Hun syntes også disken av lagvenninna var grei, og var glad juryen slo ned på ulovlighetene denne helga.

- Så lenge ting blir gjort riktig syns jeg det er bra. Det er jo ikke lov å jukse, ler Østberg.