SMØREBUSS FOR TOG

Hyller Kalla, The Champ Ingo, Hanna, Zlatan og Bjørn Borg

Og, ber en troløs bønn for de tabloide Expressen-tufsene.

HALLA KALLA: Charlotte Kalla fortjener alle de medaljer hun kan få selv om det går utover våre som Marti Bjørgen. Smørebuss for tog er ikke som tufsene i svenske aviser, vi er rause og liker svenske idrettshelter unntatt gamle skøyteløpere. Foto: Hans Arne Vedlog.
HALLA KALLA: Charlotte Kalla fortjener alle de medaljer hun kan få selv om det går utover våre som Marti Bjørgen. Smørebuss for tog er ikke som tufsene i svenske aviser, vi er rause og liker svenske idrettshelter unntatt gamle skøyteløpere. Foto: Hans Arne Vedlog.Vis mer

I Sverige er det en avis som heter Expressen der mange av skribentene lider før de hver eneste kveld legger de seg med tårer i øynene, spisende falukorv og medbrakt knekkebrød (tørt og billig) .

De lider først og fremst fordi de er svenske, men de lider også fordi de må skrive på svensk og de lider også av seg selv og så lider de mest av alt fordi Norge er best i nesten alt i hele verden når det kommer til skisport, så derfor hisser vi oss ikke opp over denne svenske avisas såkalte sportskommentator, Tomas Pettersson. Han lider mest i store bokstaver.

Tomas (en skam for oss som heter Tom) som for et par, tre dager siden fikk seg til å bokstavere (sikkert med hjelp av en redaktør eller ti):

Två distanser. Två svenska guld. Eh … hallå, Norge? Hallå hela världen? Bäst att ni vaknar snart. För ni är faktisk på väg att bli totalt utklassade här borta.

Nei, vi hisser ikke til den sedvanlige tabloidkrigen mellom Norge og Sverige, men hyller svenskene. De er best i hockey, gjør det suverent innenfor skiskyting med unge Hanna Öbergs gull og vi mener Charlotte Kalla fortjener alt hun kan vinne. Kalla er rett og slett god, og vi er også mektig imponert over Stina Nilsson. Hurra også for Frida Hansdotters gull i gårsdagens alpint.

Svenskene har virkelig fostret fram gode utøvere i mange forskjellige grener, dette unner vi våre kjære svenske venner selv om en old boys-kollega konsekvent kaller svenskene for «korv». Vi gjør ikke det, men vi holder til og med litt med Sverige i fotball, hvis det kniper, og vi bøyer oss i alt støv fra verdensrommet for Zlatan – både før og nå. Når det gjelder skøyter derimot, så tilgir vi aldri svenskene noe som helst.

Men, vi hyller Stenmark, Borg, Stellan Bengtsson, Peter Forsberg, Ingo, Kjell Isaksson, Ricky Bruch, Bjørn Waldegård, Gunde Svan, Ove Fundin, Sarah Sjöström, Leif «Honken» Holmqvist, Jan-Ove Waldner, Annika Sörenstam, Carolina Klüft og Toini Gustafsson. Vi ønsker IKEA-folket riktig god bedring og håper de vil lider etter helgas stafetter der oljelandet igjen MÅ synge Ja, vi elsker.