STOR: Hannes Halldorsson reiste til Bodø for å redde karrieren etter en alvorlig skulderskade, og for å redde en EM-plass. Det arbeidet har båret frukter. Foto: NTB Scanpix/Federico Gambarini/dpa 
STOR: Hannes Halldorsson reiste til Bodø for å redde karrieren etter en alvorlig skulderskade, og for å redde en EM-plass. Det arbeidet har båret frukter. Foto: NTB Scanpix/Federico Gambarini/dpa Vis mer

Hyller keeperheltens Bodø-historie: - Det forteller alt om ham

Glimt-leiren føler seg som islendinger om dagen.

(Dagbladet): Bodø/Glimt må klare seg uten målvakt Hannes Halldorsson hjemme mot Rosenborg kommende helg, men ingen på Aspmyra klager noe særlig på det.

For Islands vanvittige suksess i EM har vært det store samtaletemaet også på dagens Glimt-trening, ikke minst fordi den innleide keeperen spiller en såpass sentral rolle i dramaet.

- Vi er kjempestolte av Hannes, det er utrolig artig, sier trener Aasmund Bjørkan til Dagbladet.

- Han er en fantastisk fyr som har hatt utrolig god innvirkning på klubben. Vi er blitt kjempeglade i ham, og unner ham virkelig alt godt, sier Bjørkan.

Alvorlig skade

Akkurat det er veldig tydelig. Treneren skryter voldsomt av islendingens opptreden både på og utenfor banen.

KLAR: Glimts islandske keeper Hannes Haldorssson snakket med Dagbladet om møtet med Ronaldo før fotball-EM.
Foto: Bjørn Erik Olsen / Dagbladet
KLAR: Glimts islandske keeper Hannes Haldorssson snakket med Dagbladet om møtet med Ronaldo før fotball-EM. Foto: Bjørn Erik Olsen / Dagbladet Vis mer

NEC Nijmegen-eide Halldorsson havnet på Aspmyra da han trengte å trene seg opp etter en alvorlig skulderskade - målet var nettopp å komme seg til EM.

- Det forteller egentlig alt om Hannes. Han er en naturlig ledertype, og tok den rollen fra første dag her i Bodø. Han er tøff og bestemt, og ekstremt seriøs. Han går foran, er positiv, og når han i tillegg har funnet seg så godt til rette her i byen, så har det vært en udelt god opplevelse, sier Aasmund Bjørkan, som ikke er overrasket over at keeperen har vært blant Islands viktigste.

- Fra det vi har sett her dag for dag, så var vi fullt klar over at han var så god, sier han.

Større klubber

Nå er det nok snart slutt. Bjørkan innrømmer at Glimt hadde et lite håp om å kunne beholde målvakten lenger enn til leiekontraktens slutt 18. juli, selv om Nijmegen ga signaler til Halldorsson om at de ønsket å satse på ham som førstekeeper allerede før EM.

- Men når han har levert det han har levert i Frankrike, havner på rundens lag og nevnes i samme åndedrag som Buffon og de andre, så skulle det ikke forundre meg om det kommer enda større klubber på banen, sier Bjørkan.

Selv må han nok på keeperjakt.

Han omtaler andremålvakt Simon Thomas, kanadieren, som en «Hannes Halldorsson, bare fem år yngre», så framtiden er han ikke bekymret for. Men Glimt trenger erstatter når islendingen forlater byen.

- Han mister så klart Rosenborg-kampen til helga, og så får vi se an de to neste. For alt vi vet kan jo Island gå enda lenger også, sier Bjørkan, som forteller at klubben også gleder seg med sin tidligere Island-import Birkir Bjarnason.

- Bjarnason fikk sitt gjennombrudd her i Glimt, og vi har fortsatt kontakt med ham også. Så det er med to gutter vi føler er bodøværinger på laget Island gjør dette. Det er neppe noen tvil om at i hvert fall vi i Bodø føler oss litt islandske nå om dagen, sier Glimt-treneren.

Hyller keeperheltens Bodø-historie: - Det forteller alt om ham