Aleksander Aamodt Kilde

Hyller kjæresten

I midten av januar røyk Aleksander Aamodt Kilde (29) korsbåndet, og har siden den gang kjempet for å komme tilbake i alpinbakken. Mandag åpnet han opp om en av hans viktigste støttespillere i opptreningen.

KJÆRESTER: Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin sammen på en gallamiddag i New York tidligere i år. Foto: AFP
KJÆRESTER: Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin sammen på en gallamiddag i New York tidligere i år. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Snart ett år har gått siden Aleksander Aamodt Kilde falt på super-G trening i Østerrike og røyk korsbåndet.

Etter måneder med opptrening står han endelig klar til å sette ut i alpinbakken på ny, når super-G og utfor finner sted i kanadiske Lake Louise førstkommende fredag (rennene i Lake Louise kjøres 26.-28. november).

På en pressekonferanse mandag kveld, var det en heltent Aamodt Kilde som møtte media. Han kunne fortelle at kneet føles bra før comebacket om noen dager.

- Ståa er bra. Det har vært mye skikjøring i det siste. Kneet kjennes ganske bra. Det er fortsatt i en tidlig fase med høy belastning, hvor det er litt stivt, men totalt sett er jeg veldig fornøyd. Jeg er klar for det som kommer og det kjennes godt ut, sier han.

- Herlig person å prate med

I mai avslørte Aamodt Kilde at han hadde blitt sammen med verdens beste kvinnelige alpinist Mikaela Shiffrin.

Kilde kunne fortelle at hun hadde vært god å ha ved sin side under den lange veien tilbake.

- Vi har et veldig avslappet forhold til hverandre. Vi har delt erfaring, tips og triks, som har vært veldig greit. Hun er en herlig person å prate med, med erfaringer som matcher min. Vi kan gi hverandre «space» og ting har fungert veldig fint, sier Kilde.

SUPERPAR: Aleksander Aamodt Kilde klemmer sin kjæreste Mikaela Shiffrin etter hun vant storslalåmrennet for kvinner under verdenscupåpningen i Sölden i oktober. Foto: Torstein Bøe / NTB
SUPERPAR: Aleksander Aamodt Kilde klemmer sin kjæreste Mikaela Shiffrin etter hun vant storslalåmrennet for kvinner under verdenscupåpningen i Sölden i oktober. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

Shiffrin på sin side er «ingen hvem som helst». I tillegg til å ha to OL-gull og ett sølv på merittlista, har hun blitt verdensmester hele seks ganger.

Alt handler midlertidig ikke om ski mellom dem.

- Vi bare normale mennesker som kan ha normale samtaler. Det er ikke bare skikjøring som er i fokus, sier 29-åringen og smiler på webkameraet fra Lake Louise.

Forsiktig med spådom

Til tross for at kneet er stivt etter tunge treningsøkter, stoler han nå hundre prosent på at kroppen er frisk.

Han er likevel forsiktig med å sette seg noen spesifikke mål.

- Målsettingen min for første konkurranse er egentlig bare å komme i gang, men vil jeg prestere. Samtidig har jeg ikke kjørt renn på en stund, og nervene vil kanskje være en større faktor enn tidligere, sier han og legger til:

- Ambisjonen er å komme tilbake til det nivået jeg var før skaden. Jo fortere, jo bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer