Lillestrøm - Rosenborg 0-0

Hyller LSK-fansen etter hets

- Det de sa egner seg ikke på trykk, forteller Pål André Helland. Men Rosenborg-profilen synes det er bra med kok.

HETSET: Pål André Helland fikk stor oppmerksomhet i treningskampen mot Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HETSET: Pål André Helland fikk stor oppmerksomhet i treningskampen mot Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lillestrøm – Rosenborg 0-0

LILLESTRØM (Dagbladet): Verken Lillestrøm eller Rosenborg klarte å score i generalprøven til Eliteserien mandag kveld. Treningskampen i LSK-hallen endte 0-0.

Oppgjøret foran 1500 tilskuere var ganske kjedelig. Og størst temperatur var det rundt Rosenborgs høyrekant - Pål André Helland (28). Han ble konstant buet på og skreket etter med ukvemsord da han hadde ballen.

- Helland, har du fått ølmage? var blant de mildere kommentarene som falt. Hensikten var åpenbart å bringe Rosenborg-stjerna ut av balanse. Selv reagerte han med et smil da han fikk spørsmål om Lillestrøm-supporternes oppførsel etter kampen.

- Det er sånn det bruker å være. Jeg har avgjort noen kamper på Åråsen, så de prøvde vel å få meg ut av fatning. Og det er greit at jeg ikke scoret i en treningskamp. Jeg får heller putte når vi møter dem igjen på Åråsen, sier Helland til Dagbladet.

MÅLTØRKE: Verken Samuel Adegbenro (til venstre) eller de andre Rosenborg-angriperne klarte å score mot Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MÅLTØRKE: Verken Samuel Adegbenro (til venstre) eller de andre Rosenborg-angriperne klarte å score mot Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor tror du fansen var spesielt ute etter deg?

- Jeg tror det er fordi jeg har scoret mot Lillestrøm tidligere. Og så har jeg sikkert slengt med kjeften noen ganger. Jeg tror ikke jeg har gjort noe galt utover det.

Helland fortsetter:

- Det de sa egner seg ikke på trykk. Men jeg synes det er bra. Det er bedre at de er sånn enn at de holder kjeft. Jeg ønsker at det skal være temperatur og kok rundt kampene.

Oppgjøret mellom Lillestrøm og Rosenborg skulle i utgangspunktet være den såkalte Mesterfinalen mellom lagene. Vinneren av serien (Rosenborg) og vinneren av cupfinalen (Lillestrøm). Denne kampen kunne imidlertid ikke spilles på Åråsen stadion på grunn av snøen og kulda på Østlandet. Derfor ble det en treningskamp mellom lagene i stedet.

Få sjanser

Kampen hadde få sjanser og bar preg av at begge lag ville slippe skader før sesongstarten til helga. Rosenborg møter Sarpsborg, mens Lillestrøm spiller mot Bodø/Glimt.

USYNLIG: Nicklas Bendtner var tilnærmet usynlig for Rosenborg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
USYNLIG: Nicklas Bendtner var tilnærmet usynlig for Rosenborg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Det var ikke veldig severdig. Lillestrøm lå lavt og gjorde det vanskelig for oss, påpeker Helland.

- Vi var litt statiske, men kom oss gjennom kampen uten skader. Det var det viktigste.

- Står godt

- Hvor står Rosenborg akkurat nå?

- Vi står godt. I dag hadde vi fokus på å stramme opp det defensive. André Hansen hadde to veldig gode redninger. Men vi har en del å gå på framover.

Trener Kåre Ingebrigtsen tror ikke Helland tok seg spesielt nær av hetsen fra Lillestrøm-fansen:

- Helland svarer godt for seg. Det så ut som om de hadde en god tone. Sånn er det i fotball. Det skal være høylytt. Og det skal være litt frigjort språkbruk, mener treneren.

Eliteserien, 1. runde

Lørdag

18.00: Ranheim–Brann

Søndag

18.00: Bodø/Glimt–Lillestrøm

18.00: Molde–Sandefjord

18.00: Odd–Haugesund

18.00: Start–Tromsø

18.00: Strømsgodset–Stabæk

20.00: Sarpsborg–Rosenborg

Mandag

19.00: Kristiansund–Vålerenga

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer