Hyller mannen som «gjenoppfant fotball»

Rosenborg tar del i 30 år gammel Real-tradisjon i kveld.

LEGENDER: Ærespresident Alfredo Di Stefano foran statuen av president Santiago Bernabeu i fjor. Di Stefano spilte en sentral rolle da Bernabeu gjorde Real Madrid til en europeisk stormakt i midten av forrige århundre, og kveldens Rosenborg-kamp i Madrid er del av en årlig hyllest til Bernabeu. Foto: SCANPIX/EPA/J.J. Guillén
LEGENDER: Ærespresident Alfredo Di Stefano foran statuen av president Santiago Bernabeu i fjor. Di Stefano spilte en sentral rolle da Bernabeu gjorde Real Madrid til en europeisk stormakt i midten av forrige århundre, og kveldens Rosenborg-kamp i Madrid er del av en årlig hyllest til Bernabeu. Foto: SCANPIX/EPA/J.J. Guillén Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte kl. 22.00: Real Madrid - Rosenborg.

(Dagbladet.no): Når Rosenborg entrer banen foran 80 000 elleville spanjoler på Santiago Bernabeu i kveld, tar de del i en 30 år gammel tradisjon.

Santiago Bernabeu Yeste er mannen som forvandlet Real Madrid fra den nest beste klubben i Madrid til en av de største i verden, og Trofeo Santiago Bernabeu er den årlige begivenheten som markerer klubbens hyllest til sin største president.

Spilleren Bernabeu bidro med 15 år og 1200 scoringer i Real Madrid-trøye før han la opp i 1927. Men det var som klubbens øverste leder han virkelig skulle sette sitt merke på den spanske giganten.

Til tross for at han fikk jobben nærmest ved et slumpetreff.

Bygget monsterstadionFor det var tribunevold under et El Clasico-oppgjør med erkerivalen Barcelona som førte til at begge klubbenes presidenter måtte gå av i 1943.

Bernabeu, som til da hadde gått gradene som assistenttrener, sekretær og i en rekke andre stillinger, fikk jobben som midlertidig president, og beholdt makten helt til sin død i 1978.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer