Emma Pallant-Browne

Hyller mensen-bilde

Et bilde som viser triatleten Emma Pallant-Browne som løper med en liten mensflekk på løpsdrakta, har skapt bølger.

BILDET: Emma Pallant-Browne under triathlon-løpet på Ibizia, hvor det svært omtalte bilfet ble tatt. Foto: Skjermdump: Emma Pallant-Browne/Instagram / Professional Triathletes Organizaton
BILDET: Emma Pallant-Browne under triathlon-løpet på Ibizia, hvor det svært omtalte bilfet ble tatt. Foto: Skjermdump: Emma Pallant-Browne/Instagram / Professional Triathletes Organizaton Vis mer
Publisert

Da den 34 år gamle triathlon-mesteren Emma Pallant-Browne deltok i et løp på Ibiza for en uke siden, tok en sportsfotograf et bilde av henne som vakte stor oppmerksomhet.

Fotografen var muligens ikke obs på detaljen i bildet da han sendte det ut til leserne av et internasjonalt triathlon-magasin på nettet.

Men flere andre observante lesere så. Triathlon-stjerna blødde gjennom den rosa løpsdrakten sin mens hun hadde mensen. Det åpenbarer seg som en liten flekk på drakta hennes.

Bildet ble så lagt ut på Instagram av Professional Triathletes Organization.

Den fikk først en kommentar om at det kunne vært «bedre beskjært». Så kom det mer kritikk. Én skrev at bildet var «lite smigrende».

Pallant-Browne gikk da selv inn og svarte:

- Takk for omsorgen, men dette er definitivt ikke noe jeg er sjenert for å snakke om fordi det er kvinners virkelighet i sport, skrev hun, ifølge Business Insider.

Hun forklarte videre at noen ganger faller hennes tyngste menstruasjoner på en løpsdag, og at ingen tampong kan suge opp alt i løpet av en konkurranse som varer i tre timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer