Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hyller Mowinckels utrolige utvikling: – Sa han det? Det betyr mye

Ragnhild Mowinckel (25) har virkelig funnet formen den siste tiden. Aksel Lund Svindal mener at hun nå er en klar medaljekandidat under OL.

ER UTFORDRER: Ragnhild Mowinckel kjemper om medalje i hvis hun fortsetter i den gode trenden hun har vist den siste tiden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
ER UTFORDRER: Ragnhild Mowinckel kjemper om medalje i hvis hun fortsetter i den gode trenden hun har vist den siste tiden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Vi må tilbake til 1936 for å finne forrige gang en norsk kvinne tok OL-medalje i alpint.

Denne sesongen har Ragnhild Mowinckel vist form som gjør at den trenden kan bli brutt.

Hun har vært topp ti i samtlige renn i 2018 og klinket til med karrierebeste med andreplassen i storslalåm 23. januar. Pallplass fikk hun også i super-G like før jul.

Med andre ord. Det lukter medalje hvis alt klaffer. Første sjanse kommer natt til torsdag – da skal jentene kjøre storslalåm hvis forholdene tillater det.

Gjort forandringer

Oppturen har kommet etter en periode hvor 25-åringen fra Molde sleit med å slå gjennom i verdenscupen. Mowinckel fikk sitt definitive gjennombrudd under junior-VM i italienske Roccarso i 2012. Da vant hun to gull og en bronsemedalje.

Men så kom den litt tyngre perioden.

Etter å ha jobbet i motvind en periode tok 25-åringen et valg. Hun bestemte seg for å gjøre store forandringer for å oppnå potensial sitt:

– For to år siden tok jeg mer ansvar for egen utvikling. Jeg var mer i førersetet selv og fant ut hvordan jeg skulle bli best. Med det så har det begynt å løsne litt. Ting ruller mer på og jeg har mer tro på at det jeg gjør er riktig. Det fungerer for meg, forklarer hun.

Inspirerte alpingutter

Mowinckels opptur den siste tiden er blitt lagt merke til, også blant de norske alpingutta.

Aleksander Aamodt Kilde forteller til Dagbladet at han både er imponert og er blitt inspirert av måten hun har kjempet seg opp igjen på:

– Det er utrolig inspirerende på se på. Hun hadde en tøff sesong i fjor, men står på og jobber på. Plutselig løsner det. Ragnhild er et veldig godt eksempel på dette. Hun er en ekstremt god skiløper, men i fjor sleit hun med utstyr og å komme i gang.

Kilde forklarer videre at han kjenner seg igjen i det Mowinckel​ har vært igjennom:

– Det er lett å komme i en situasjon hvor du sliter. Men hun har jobbet på og får endelig betalt for det. Det er utrolig kult, og det laget rundt henne er ekstremt flinke.

Mowinckel blir veldig glad når hun hører rosen fra lagkameraten:

– Sa han det? Det var veldig hyggelig å høre. Det betyr mye, faktisk. De tingene som betyr mest kommer fra lagkameratene mine, enten det er menn eller kvinner. Det er de du hører på. Det har vært en tung periode, men det er veldig deilig å komme ut av den og føle at du er mer moden, forklarer hun.

Også Aksel Lund Svindal er imponert over det han har sett av 25-åringen i år:

– Teknisk er hun veldig god, men nå har hun gått fra å ikke få potensialet helt ut til å være en utøver som enten er på eller i nærheten av pallen. Det er på en måte litt overraskelse, men hun har så mange resultater rundt sjetteplass, at det bare handler om å ha sin dag. Når hun sin dag, er hun helt der oppe, sier han til Dagbladet.

Derfor tror Svindal at 25-åringen kan han mye å glede seg til under OL:

– Hun kjører så bra at hun er ordentlig medaljekandidat i hvert fall i super G og kanskje aller mest storslalåm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!