Hyller Mowinckels utrolige utvikling: – Sa han det? Det betyr mye

Ragnhild Mowinckel (25) har virkelig funnet formen den siste tiden. Aksel Lund Svindal mener at hun nå er en klar medaljekandidat under OL.

ER UTFORDRER: Ragnhild Mowinckel kjemper om medalje i hvis hun fortsetter i den gode trenden hun har vist den siste tiden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
ER UTFORDRER: Ragnhild Mowinckel kjemper om medalje i hvis hun fortsetter i den gode trenden hun har vist den siste tiden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Vi må tilbake til 1936 for å finne forrige gang en norsk kvinne tok OL-medalje i alpint.

Denne sesongen har Ragnhild Mowinckel vist form som gjør at den trenden kan bli brutt.

Hun har vært topp ti i samtlige renn i 2018 og klinket til med karrierebeste med andreplassen i storslalåm 23. januar. Pallplass fikk hun også i super-G like før jul.

Med andre ord. Det lukter medalje hvis alt klaffer. Første sjanse kommer natt til torsdag – da skal jentene kjøre storslalåm hvis forholdene tillater det.

Gjort forandringer

Oppturen har kommet etter en periode hvor 25-åringen fra Molde sleit med å slå gjennom i verdenscupen. Mowinckel fikk sitt definitive gjennombrudd under junior-VM i italienske Roccarso i 2012. Da vant hun to gull og en bronsemedalje.

Men så kom den litt tyngre perioden.

Etter å ha jobbet i motvind en periode tok 25-åringen et valg. Hun bestemte seg for å gjøre store forandringer for å oppnå potensial sitt:

– For to år siden tok jeg mer ansvar for egen utvikling. Jeg var mer i førersetet selv og fant ut hvordan jeg skulle bli best. Med det så har det begynt å løsne litt. Ting ruller mer på og jeg har mer tro på at det jeg gjør er riktig. Det fungerer for meg, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer