Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hyller Ødegaard-detalj: - Viser verdensklasse

Martin Ødegaard leverte en strøken gjennombruddspasning da Real Sociedad tok en sterk borteseier.

FANT MEDSPILLER: Martin Ødegaard serverte en strøken gjennombruddspasning med utsida av venstrebeinet. Det endte med mål for Real Sociedad. Foto: NTB Scanpix
FANT MEDSPILLER: Martin Ødegaard serverte en strøken gjennombruddspasning med utsida av venstrebeinet. Det endte med mål for Real Sociedad. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Espanyol – Real Sociedad 1-3 (0-2)

For en start norske Martin Ødegaard har fått på låneoppholdet i den spanske kystbyen i Baskerland. To mål på fire kamper – før dagens oppgjør – viser med all tydelighet at han har tatt ytterligere steg.

Ødegaard har blitt hyllet i Norge og utlandet, og spekulasjonene om hva som skjer framover har selvfølgelig vært mange.

Drømmestart

Men for hovedpersonen selv er det fotballen som er viktig. Og Real Sociedad. Laget har hatt en god start på sesongen, og kunne klatre helt opp til en delt tabelltopp hvis de tok tre poeng mot lillebroren i Barcelona – Espanyol.

Og La Real fikk en drømmestart på oppgjøret.

18 minutter var spilt da laget gikk opp i ledelsen etter en praktkontring. Merino slo en knallhard og millimeterpresis ball gjennom Espanyol-forsvaret. Mikel Oyarzabal snappet opp ballen og sendte den uegoistisk videre til Willian José, som kunne styre ballen via keeperhansken til Diego Lopez og i mål.

Jürgen Klopp hadde nok nikket fornøyd på sidelinja av en slik kontring.

SPESIELL PREMIE: Martin Ødegaard ble nylig kåret til månedens spiller. Video: Real Sociedad TV. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Ødegaard-magi

Ødegaard var statist på det første målet, men viste klasse da Real Sociedad doblet ledelsen etter 34 minutter.

Nordmannen tok fram boksåpneren (også kalt venstrebeinet) og leverte en lekkerbisken av en gjennombruddspasning med utsida av foten.

Det sendte Portu alene med keeper. Diego Lopez reddet det første forsøket, men ballen endte i beina til Jose, som scoret sitt andre for dagen.

- Det er ikke mange som slår denne type pasninger, men Ødegaard gjør det perfekt. Han viser verdensklasse, uttalte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Sikret seieren

I den andre omgangen tok hjemmelaget Espanyol mer og mer over banespillet. For La Real handlet det om å ta med seg de tre poeng hjem til San Sebastián og feire med Pintxos.

Det straffet seg.

71 minutter var spilt da Oyarzabal mistet ballen på eget banehalvdel. Espanyol var nådeløse og utnyttet feilen med å storme i angrep. Det hele endte med et innlegg som Joseba Zaldúa var uheldig og sendte i eget nett.

Espanyol hadde et lite håp om poeng, men bare to minutter etter reduseringen ble det håpet knust.

Igjen kom målet etter en feil. Calero spilte ballen rett i beina til Isak som bakerste mann, og det svenske vidunderbarnet takket, bukket og sendte ballen forbi keeper.

Nå ligger de à Atlético Madrid, Sevilla og Granada på tabelltoppen. Alle har 10 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling