MANNEN Å SLÅ: Johan Olsson har vist strålende form under hele mesterskapet i Falun. Onsdag gikk han inn til gull på 15-kilometeren, og i dag gikk han 34 sekunder fortere enn konkurrentene på sin etappe. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
MANNEN Å SLÅ: Johan Olsson har vist strålende form under hele mesterskapet i Falun. Onsdag gikk han inn til gull på 15-kilometeren, og i dag gikk han 34 sekunder fortere enn konkurrentene på sin etappe. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hyller Olsson som verdens beste: - Sett pengene på denne mannen

Svensk ekspert med klokketro på femmilsgull.

(Dagbladet): Hysj, Sverige. Det var beskjeden fra Petter Northug da han knuste Calle Halfvarsson på oppløpet i dag, og sikret Norge vår femte VM-stafettseier på rad.

Expressen-kommentator Tomas Pettersson velger å ikke lytte til beskjeden fra trønderen. Isteden kommer han med en høylytt hyllest til Johan Olsson.

- «Det tok bare fem kilometer - så var Olsson i ryggen på dem. Og gikk direkte opp i ledelsen. Heeelt fantastisk kjørt, av verdens beste skiløper», skriver Petterson.

Monsteretappe Det er ikke helt uten grunn at svenskene hyller Johan Olsson. 34-åringen vant 15-kilometeren overlegent på onsdag.

Og i dag var det samme mann som holdt Sverige inne i gullkampen på stafetten. Olsson startet 20 sekunder bak Didrik Tønseth, og vekslet 14 sekunder foran Norge.

En monsteretappe.

- «Jeg har sett Olsson gjøre mange sensasjonelle skiløp de seneste årene. Og det her var et av de aller beste. En ting er veldig sikkert: Har dere noen kroner til overs, sett dem på Johan Olsson på søndag. Ingen kan ta det gullet fra ham,» skriver Pettersson.

Da stafettgutta så Olssons rykk i NRK-studio like før medaljeseremonien, ble de også mektig imponerte.

- Han var i en klasse for seg selv i dag. Det var like tungt å gå etter ham som det ser ut som, sa Didrik Tønseth.

- Jeg hadde ikke sett det før nå, men nå tror jeg vi har en favoritt her, sa Petter Northug.

- Jeg tror det skal bli en utfordring å ta han på femmila, men vi er sugne på femmilsgull mot svenskene, sa Niklas Dyrhaug.

Regjerende mester Den svenske distansekongen har hatt problemer med skader og sykdom denne sesongen, men har isolert seg fra familien siden nyttår for å trene til dette.

Og man må heller ikke glemme at Olsson er regjerende verdensmester på femmila.

- Femmila er grunnen til at jeg er her og at jeg fortsatte som skiløper i et år til, sa Olsson til Dagbladet etter onsdagens gull.

Petter Northug fortalte på pressekonferansen i dag at også han holder Olsson som favoritt:

- Johan er mannen å slå på søndag. Han beviste i dag at han er i god form i klassisk. Han er favoritten til femmila, og han ønsker å forsvare tittelen i Sverige. Du vet aldri med en 50-kilometer, mange vil kjempe om gullet, og det er mange gode til start, sa Northug.