Hyller «psykotrekket» som satte Anand fullstendig ut av spill

Caruana kan bli Carlsens drømmemotstander.

SPILTE GODT ANGREP: Fabiano Caruana slo Vishy Anand overbevisende i kandidatturneringens tiende runde, og er nå i delt ledelse med Sergej Karjakin.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
SPILTE GODT ANGREP: Fabiano Caruana slo Vishy Anand overbevisende i kandidatturneringens tiende runde, og er nå i delt ledelse med Sergej Karjakin. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske Fabiano Caruana seiler opp blant favorittene til å møte Magnus Carlsen i VM-kamp etter å ha knust Vishy Anand i kandidatturneringen i Moskva i går.

Med en godt planlagt åpning fikk Caruana tidlig Anand på defensiven, og da han fulgte opp med å ofre løperen i trekk 18, ble det beskrevet av blant annet chess.com som et «psykologisk kraftslag» mot inderen med svart.

Jobbet i ukevis Trekket satte isolert sett ikke Caruana i en bedre posisjon, men med den lovende stillingen 23-åringen hadde opparbeidet seg, var det aldri noen vei tilbake for Vishy Anand i partiet.

- Vishy er jo kjent for å være sterk i åpningen, men Caruana viser seg å være hakket enda sterkere. Han hadde jobbet i mange dager og uker med computere med dette, og til slutt var det en veldig flott angrepsseier, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til Dagbladet.

- Løperofferet kan kanskje ses som avgjørende i ettertid, men Anand hadde tråkket feil litt tidligere også. Caruana er kjent for å være en som jobber knallhardt og gir alt for å nå toppen, og han får uttelling for den harde jobbingen når han følger opp med såpass presist spill, sier Bae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer