Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen sammenlagt:

Hyller rivalen: - Enestående

Johannes Thingnes Bø hadde presset på seg før søndagens fellesstart. Men slo tilbake og vant verdenscupen sammenlagt foran Sturla Holm Lægreid.

IKKE FORBEREDT: Johannes Thingnes Bø var ikke forberedt på konkurransen fra Sturla Holm Lægreid denne vinteren. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
IKKE FORBEREDT: Johannes Thingnes Bø var ikke forberedt på konkurransen fra Sturla Holm Lægreid denne vinteren. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken var klar. Den som kom først i mål av Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid vant verdenscupen sammenlagt under søndagens fellesstart i Östersund.

Og de store mattekunnskapene trengtes ikke for å kåre vinneren av verdenscupen. Thingnes Bø slo Lægreid på den siste skytinga og sikret sammenlagtseieren med en tredjeplass søndag.

Lægreid ble nummer åtte.

I intervjuet etter målgang roste Thingnes Bø sin yngre rival og hevdet at han aldri har hatt en like tøff konkurrent.

- Det betyr utrolig masse. Det er en fyr som har plaga meg mye siden Finland. Sturla har vært enestående i hele år og presset meg til det ytterste. Jeg har kjent på en konkurranse som jeg ikke har kjent på før, skrøt sammenlagtvinneren til NRK.

- Helt ferdig

Han forteller at han ble tatt på senga av sin nye konkurrent.

- Jeg tror ikke jeg var helt forberedt på at en som han skulle komme opp og kjempe allerede nå. Det er noe jeg har tenkt på i flere år at en gang kommer det noen yngre som slår meg. Det skjedde hardt og brutalt i år. Det betyr uendelig masse å vinne, fortsetter Thingnes Bø.

- Det å kjempe for den gule trøya det er så hardt mentalt. Jeg er helt ferdig og helt tom, helt på bristepunktet, men jeg klarte å være først av oss over mål. Det er så godt.

Stryningen forklarer at lysten til å vinne verdenscupen sammenlagt har tatt Alt fokus de siste månedene, og faktisk vært et hinder på veien.

- Det har kanskje gjort at jeg ikke klarte å presse meg opp på de toppresultatene jeg har hatt før. Nå har det blitt et fokus etter Anterselva at verdenscupen totalt har vært hovedfokus for meg. Det har gjort at jeg ikke har klart å fokusere på hvert enkelt skirenn. Det har tatt all energi og vært uutholdelig hele veien, forteller Thingnes Bø.

Da verdenscupvinneren gikk over mål hysjet han på publikum hjemme foran TV-skjermen. Men etter målgang forklarte han at det ikke var noen mening bak hysjingen, bare ren og skjær glede.

DRILL: Skiskytterne lar seg imponere av russisk drill. Video: Lie / Særsland. Vis mer

- Helt ekstremt

Sturla Holm Lægreid tok sjansen på den siste skytinga, og plaffet ned de fem blinkene i stort tempo. Uheldigvis for Bærumsmannen endte det med to bom og tap i duellen mot Thingnes Bø.

Etter målgang var han langt ifra skuffet til tross for at det ikke ble sammenlagtseier.

- Jeg er egentlig veldig, veldig fornøyd med sesongen selv om det ikke ble den store kula. Det var skikkelig moro å være i kampen og jeg håper jeg skapte litt underholdning for de hjemme også, smilte Lægreid til NRK.

Kometen har hatt en helt utrolig sesong, helt fra sin første verdenscupseier i Kontiolahti i november til finalen søndag.

Fasiten etter sesongen sier: Nummer to i verdenscupen total. Vinner av U-25-cupen, jaktstartcupen og normalcupen. Fire VM-gull i Pokljuka og til sammen sju verdenscupseire.

- Jeg har hatt en fantastisk sesong. Jeg tror ikke jeg har ikke lov til å være skuffa. Det er helt ekstremt hva jeg har fått til. Jeg tror det vil gå mer opp for meg når sesongen har kommet mer på avstand, sier Lægreid etter å ha mottatt den siste «kula».

- Ubegripelig

Sesongen beskriver han som et eventyr.

- Det er ubegripelig å forstå hva som har skjedd på den korte tida. Det er nesten ikke til å tro at jeg har klart å ta nivået til disse gutta. Jeg synes det var stas å få en plass på laget og få gå verdenscup i det hele tatt var stort. Så begynte det å gå bra og da ble hverdagen helt magisk. Det har virkelig snudd min hverdag på hodet denne sesongen her, avslutter han stolt.

Rennet var dramatisk fra start til mål og den gule trøya byttet eier flere ganger underveis. Til slutt skulle det avgjøres på den siste stående skytinga.

Der bommet Lægreid en gang mer enn Thingnes Bø og sammenlagtseieren var sikret for stryningen.

Franske Simon Desthieux vant rennet foran Eduard Latypov og Thingnes Bø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer