Vilde Bøe Risa:

Hyller Smerud

Leif Gunnar Smerud (46) ledet tirsdag sin første trening som landslagstrener. Landslagsprofil Vilde Bøe Risa er meget fornøyd med tydeligheten til sine nye trener.

LANDSLAGSPROFIL: Vilde Bøe Risa har mange kamper med flagget på brystet. Foto: NTB.
LANDSLAGSPROFIL: Vilde Bøe Risa har mange kamper med flagget på brystet. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Annonse

LILLESTRØM (Dagbladet): 1. september 2023 gikk Hege Riise av som norsk landslagstrener.

Det etter en periode med mye utenomsportslig uro og skuffende resultater. Tirsdag ledet Leif Gunnar Smerud sin første landslagstrening.

Hyller tydeligheten

En av spillerne som nærmest svevde rundt på den irrgrønne gressmatta på Smeruds første økt var Atlético Madrid-spiller Vilde Bøe Risa. Hun merker allerede et tydelig lederskap fra den tidligere U21-landslagstreneren.

- Han coacher mye og stopper ofte treningen. Han er veldig tydelig i måten han vil spille på og prøver å overføre det til oss. Vi må egentlig bare sitte oss ned og se mer på detaljene for å få en felles forståelse, så kan det bli veldig bra, sier midtbanespilleren til Dagbladet.

- Er det stor forskjell fra før?

- Det er tidlig å si. Han er i hvert fall tydelig i spillestilen sin. Det er deilig å ha tydelighet og klare signaler på hvordan vi skal spille.

TYDELIG: Smerud beskrives som veldig tydelig av Atlético-proff Vilde Bøe Risa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
TYDELIG: Smerud beskrives som veldig tydelig av Atlético-proff Vilde Bøe Risa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

Erfaring

Midtbanegeneralen har etter hvert bygget seg opp en hel del erfaring på fotballbanen. Med godt over 100 kamper i Toppserien ventet en overgang til selveste Manchester United. I storklubben står hun med 44 kamper og åtte mål. Nå venter et nytt fotballeventyr i den spanske hovedstaden.

- Hvorfor dro du?

- Det føltes riktig nå. Jeg har ikke fått de spilleminuttene jeg ønsket i United, i løpet av de to åra jeg har vært der. Så det var et veldig riktig valg for meg. Jeg føler meg veldig ønsket av Atletico og av treneren. De vil virkelig satse på meg, så jeg tror det bare er positivt for meg å få flere spilleminutter.

FOR LITE SPILLETID: Til tross for begrenset spilletid leverte ofte Bøe Risa da hun fikk muligheten og mange supportere har tatt til ordet for at hun burde spilt mer. Her feirer hun etter scoring mot Tottenham i Woman Super League. Foto: NTB.
FOR LITE SPILLETID: Til tross for begrenset spilletid leverte ofte Bøe Risa da hun fikk muligheten og mange supportere har tatt til ordet for at hun burde spilt mer. Her feirer hun etter scoring mot Tottenham i Woman Super League. Foto: NTB. Vis mer

- Passer spillestilen din bedre i Spania enn i England?

- Ja, det er en spillestil som passer mitt spill bedre. Samtidig kan jeg ta med meg en god del av det jeg har lært i England. Det er en helt annen fysikk. Det merket jeg fort da jeg lagde tre frispark med en gang jeg kom innpå, forteller bergenseren lattermildt før hun legger til:

- Det annerledes, men alt som skjer med ball og det tekniske passer meg veldig fint.

28-åringen som har notert seg for 64 kamper med flagget på brystet, forteller at hun søkte råd fra blant andre landslagsvenninne Caroline Graham Hansen før overgangen.

- Ja, jeg snakket litt med hun, men jeg snakket også med noen andre spanjoler som var i Atlético før jeg signerte. Så jeg visste hva jeg gikk til.

FYSISK: Bøe Risa beskriver fotballen i England som mer fysisk i Spania. Foto: NTB.
FYSISK: Bøe Risa beskriver fotballen i England som mer fysisk i Spania. Foto: NTB. Vis mer

- Bånn gass

Nå fokuserer Atlético-proffen på hundre prosent på de kommende Nations League-kampene hvor hun forventer et sultent norsk lag som er klare til dyst.

- Jeg håper det er en iver gjeng som går ut på Ullevaal og som virkelig vil vinne den kampen. Vi er tilbake på Ullevaal igjen, som er det beste stedet å spille, så det er viktig at vi gir bånn gass.

Første hinder for Norge i Nations League er kampen mot Østerrike. Kampstart er fredag klokka 19.00. Deretter venter Portugal på bortebane.

Frankrike er det siste laget i Nations League-gruppa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer