Hyller Solskjær: - Det er veldig viktig

Andreas Pereira snakker varmt om Ole Gunnar Solskjærs støtte.

GLAD FOR STØTTEN: Andreas Pereira er glad for at Ole Gunnar Solskjær støtter ham offentlig. Foto: Ryan Browne/BPI/Shutterstock/NTB Scanpix
GLAD FOR STØTTEN: Andreas Pereira er glad for at Ole Gunnar Solskjær støtter ham offentlig. Foto: Ryan Browne/BPI/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Flere Manchester United-spillere unngår gjerne å snakke med pressen. En spiller som ofte stiller opp for journalister, er Andreas Pereira (23).

Midtbanespilleren har startet to ligakamper denne sesongen, blant annet i forrige runde, da de røde spilte 1-1 mot Southampton på St. Marys. Han noterte seg også for en assist i ligapremieren mot Chelsea, som endte 4-0.

Trenerne i Manchester United har stor tro på at 23-åringen, som kom til Manchester United i 2014, vil levere varene på gressmatta framover. Etter å ha vært noen sesonger på utlån, har han endelig fått en ny sjanse i Manchester under Ole Gunnar Solskjær.

Nordmannen kunne hentet inn en erstatter da Ander Herrera forlot klubben gratis i sommer, men i stedet har han gitt Scott McTominay og Andreas Pereira sjansen til å skinne.

KRITIKK: Flere medier har spekulert i at United-spillerne er misfornøyde med treningsregimet til Solskjær. Andreas Pereira ler av kritikken. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Massivt

I sommer ble Pereira belønnet med ny fireårskontrakt. Han lovpriser Solskjær for at han har fått en ny sjanse, etter at han ble et tidlig offer for José Mourinhos endringer mot slutten av portugiseren lederskap på Old Trafford.

- For meg har det vært massivt, sier Pereira om Solskjærs støtte i et intervju med engelske Independent.

Solskjær har for vane å snakke opp egne spillere i intervjuer og på pressekonferanser, noe Pereira setter pris på.

- Det er veldig viktig for meg at han snakker varmt om meg og jeg ønsker bare å gjøre mitt beste på banen for å gi ham noe tilbake for at han tror på meg. Det er veldig viktig for de unge spillerne å få denne selvtilliten, og hvis du da får sjansen, må du ta den med begge hender, sier Pereira.

- Riktig retning

Manchester United har stilt med et veldig ungt mannskap i sesongens første kamper. Selv om de sportslige resultatene ikke har vært det beste (én seier på fire seriekamper), har de røde skapt mange sjanser i perioden.

- Vi spiller på en veldig positiv måte nå. Det er en stil jeg liker godt. Vi beveger oss i riktig retning og alle har den samme tankegangen, så jeg mener vi kan oppnå store mål denne sesongen, sier Pereira.

Det overordnede målet for Manchester United er topp 4 i Premier League, som vil gi et gjensyn med Champions League neste sesong. Pereira håper selvsagt å bidra i så måte.

Pereiras far, Marcos Antônio Pereira, var selv en profesjonell fotballspiller som spilte for flere belgiske klubber i glansdagene. Andreas Pereira ønsker å tre ut av farens skygge, og har derfor valgt «Andreas» i stedet for «Pereira» på draktryggen, for å skape sitt eget navn på fotballbanen.

Marcos Antônio Pereira har også fortalt at Solskjær har stor tro på sønnen, noe som gjorde at han skrev under en ny kontrakt i sommer.

- Treneren tror på Andreas, noe som er veldig positivt, sier Marcos Pereira til belgiske Het Nieuwsblad.

- Treneren snakket med Andreas og sa at framtiden hans er i Manchester. Vi var enige om planen for ham. Målet nå er å sikre en fast plass på laget. Han er 23 år nå, noe som er en moden alder (for en fotballspiller, journ.anm.), sier faren.

Manchester Uniteds neste kamp er mot Leicester lørdag 14. september.