Hyller Solskjær-grep

Ole Gunnar Solskjær hylles i England etter 2-1-seieren over Paris Saint-Germain.

SEIRET: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo Paris Saint-Germain i Paris. Foto: Alex Pantling / Pool via AP / NTB
SEIRET: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo Paris Saint-Germain i Paris. Foto: Alex Pantling / Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

I går fikk Ole Gunnar Solskjær sannsynligvis noen kritikere over på sin side da hans Manchester United slo Paris Saint-Germain i Paris for andre gang i løpet av hans tid i United.

Første gang var det en snuoperasjon, der United snudde 0-2 til 3-3 sammenlagt og gikk videre på bortemål ved hjelp av en sein scoring fra Marcus Rashford. I går var det nok en scoring fra samme mann som gjorde at Solskjærs menn vant 2-1.

- Dette var en bedre prestasjon enn sist gang, selv om vi vant 3-1 den gangen, konkluderte Solskjær etter seieren.

Det virker som at United-legende Gary Neville var fornøyd med det han så i Paris:

Det har også ført til hyllest fra flere journalister og eksperter som ligger tett på United.

- Sist gang i Paris var det en prestasjon som ga Ole jobben. Denne bør overbevise folk hvorfor han bør beholde den. Taktikken hans var perfekt. Strålende fra Manchester United, skriver Neil Custis, som følger United tett gjennom The Sun.

- United var strålende

Og taktikken Custis sikter til er et grep som Solskjær har tatt mot antatt tøff motstand. Han byttet formasjon, slik at han bruker tre eller fem forsvarsspillere bakerst.

Denne gangen var det Aaron Wan-Bissaka, Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf, Luke Shaw og Alex Telles som var den bakre femmeren sammen med David de Gea i mål.

Dette er et grep som han også brukte mot klubber som Liverpool og Manchester City med hell.

- Samtidig som det var tegn til flaks og merkelige hendelser, i tillegg til bra keeperspill av David de Gea, slo United PSG fordi de var det beste laget. De hadde den beste taktiske planen med en intensitet som deres motstander ikke kunne matche, skriver Carl Anka for nettstedet The Athletic.

AVGJORDE: Marcus Rashford satte 2-1 i sluttminuttene mot Paris Saint-Germain. Foto: Gonzalo Fuentes  / Reuters / NTB
AVGJORDE: Marcus Rashford satte 2-1 i sluttminuttene mot Paris Saint-Germain. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Vis mer

Samuel Luckhurst, journalist i Manchester Evening News, slenger seg på hyllesten.

- United var strålende - både individuelt og kollektivt. Byttet av Pogba var et briljant taktisk grep av Solskjær. Han byttet inn en spiller som skremte PSG og signaliserte en formasjonsendring som så å si endret styrkeforholdet, sier han.

Midtstopper får ros

Det var ikke bare formasjonen som vekket oppsikt i England. Også det at nordmannen startet med Alex Tuanzebe, som ikke har spilt på ti måneder, ble hyllet av eksperter.

- Dette er der United har slitt de siste seks til tolv månedene. I områder der de skal jage spillere som angriper kanalene, så klarer de ikke å holde følge med dem og så sprekker den bakre fireren eller treeren, forklarer tidligere United-spiller Rio Ferdinand på BT Sports' sending.

Ferdinand fortsatte:

- Men han (Tuanzebe) luktet faren. Ole sa at han møtte to av de beste spissene i verden, men han skubbet unna faren flere ganger, og slike prestasjoner må belønnes.

Han mener videre at Tuanzebe bør få flere sjanser fra start hos United. Neste mulighet til å få nettopp det, er mot Chelsea på lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer