Hyller spillerne etter VIF-triumfen

- Ingenting er utelukket, sier Ingebrigt om krisen.

VIKTIG SEIER: Stabæk-spillerne jubler, mens VIF-sjef Martin Andresen fortviler etter kampslutt på Ullevaal i går kveld. Stabæk må spare millioner av kroner i tiden som kommer, men spillerne har så langt ikke vært villige til ¨gå ned 15 prosent i lønn.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIKTIG SEIER: Stabæk-spillerne jubler, mens VIF-sjef Martin Andresen fortviler etter kampslutt på Ullevaal i går kveld. Stabæk må spare millioner av kroner i tiden som kommer, men spillerne har så langt ikke vært villige til ¨gå ned 15 prosent i lønn. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Fattige 14 poeng, økonomisk krise og forhandlinger om lønnskutt; opptakten til oppgjøret mot Vålerenga var milevis fra optimalt.

Stabæk-spillerne svarte på uroen med heroisk innsats, en vakker scoring og tre poeng mot Tippeligaens formlag Vålerenga.

- Vi har hatt bra fokus på treningene og jeg synes spillerne har taklet dette veldig bra, skryter Stabæk-trener Jan Jönsson, og legger til:

- Alle vet at vi er i en alvorlig situasjon, men alle vet også at det beste vi kan gjøre er å holde fokus på fotballen. Det er til det beste for hjertet vårt, laget vårt og klubben vår, sier Jönsson til Dagbladet.

- De er blitt kloke folk
Ingebrigt Steen Jensen, Mr. Stabæk himself og som ventet høyt oppe etter seieren i går, lot seg imponere av spillerne og forsøker å avdramatisere klubbens situasjon.

HYLLER SPILLERNE: Stabæk-trener roser spillerne sine for å holde fokus på fotballen i en vanskelig tid økonomisk for klubben.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HYLLER SPILLERNE: Stabæk-trener roser spillerne sine for å holde fokus på fotballen i en vanskelig tid økonomisk for klubben. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Jeg tror ikke spillerne var preget av den siste tidens styr, gutta har vært i klubben lenge, de har lært mye, og er blitt kloke. Men det er klart; det gjorde ikke noe med tre poeng i går akkurat, sier Steen Jensen.

Gårsdagens matchvinner Daniel Nannskog er en av de som kan måtte regne med en lønnsreduksjon på omtrent en halv million kroner om ledelsens forslag blir realitet.

- Det er klart det er tøft. Man regner med at pengene kommer inn på konto, så må man kanskje endre planene og kutte ut ting, sa Nannskog til TV2 i går kveld.

- Ikke berammet nye møter
Spillerne har så langt ikke kunne enes om å gå med på forslaget til lønnskutt som ledelsen har lagt frem.

UTELUKKER INGENTING: Ingebrigt Steen Jensen var høyt oppe etter gårsdagens triumf, men utelukker ingenting i arbeidet med å kutte kostnader i Bærums-klubben. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
UTELUKKER INGENTING: Ingebrigt Steen Jensen var høyt oppe etter gårsdagens triumf, men utelukker ingenting i arbeidet med å kutte kostnader i Bærums-klubben. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Nå må Stabæk-ledelsen se på andre muligheter for å kutte kostnader.

- Tonen er god, men det er ikke berammet noen nye møter om dette så vidt jeg vet, sier midstopper og medlem av Stabæks spillerutvalg Inge André Olsen til Dagbladet.

Alternativer til lønnskutt kan være spillersalg eller kontrakter hvor større deler av lønnen gjøres prestasjonsbasert.

- Ingenting er utelukket. Absolutt ingenting, sier Ingebrigt Steen Jensen.