Hyller stjerneskuddet: - Hun er helt rå

Semifinaleplassen ble sikret da Norge til slutt knuste overraskelseslaget Kroatia. Stjerneskuddet Henny Reistad (21) storspilte.

KRITISK: Håndballspiller Joakim Hykkerud er kritiske til måten enkelte keeper opererer på 7-meter. Video: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kroatia - Norge 25 - 36 (14-15)

Seieren over sensasjonslaget Kroatia i kveld gjør at Norge er klare for semifinale i årets EM. Seieren gjør også at Norge fortsatte er ubeseiret i mesterskapet.

De norske jentene slet lenge mot Kroatia, men tidlig i den andre omgangen stagnerte sensasjonslaget og Norge begynte å storspille. Plutselig ledet Norge med ti mål med ti minutter igjen å spille, og kampen var avgjort.

Silje Solberg spilte bra da hun kom inn i den andre omgangen og gjorde sin første opptreden i mesterskapet etter å ha vært ute med coronasmitte. Henny Reistad ble juryens banens beste og Norges toppscorer med sju mål.

- Det er utrolig bra. Hun er helt rå. Hun tar nivået i så ung alder. Hun får spille Champions League i så ung alder, og det hjelper oss her, sier Stine Bredal Oftedal om Henny Reistads kamp.

- Hun er supereffektiv. Hun er veldig god alene med keeper. Hun er fysisk hakket over kroatene, sier Nora Mørk om stjerneskuddet.

- Veldig glad for å være i semifinalen. Det var utrolig deilig, sa Reistad selv etter kampen.

Silje Solberg spilte bra i sin første opptreden i mesterskapet etter å blitt satt på sidelinjen grunnet coronasmitte. Hun forteller at tiden på sidelinjen har vært frustrerende.

- Det har vært utrolig frustrerende. Utrolig kjedelig når man bare få være i leiligheten og i hallen. Jeg har brukt mye tid på videoanalyse, sier Solberg om tiden i karantene.

KLISTER: Dagbladets Håndballekspert Håndball Kyvåg er ikke spesielt begeistret for bruken av klister i håndballen. Video: Viaplay Vis mer

Jevn omgang

Verken Norge eller Kroatia hadde tapt en kamp i årets EM før kveldens møte. Kroatia har overrasket stort dette EM, og kunne også sikre semifinaleplass med seier i kampen. Men i kveld skulle seiersrekken stoppe for Kroatia da Norge til tider herjet.

Stine Bredal Oftedal åpnet kampen strålende, og storspilte i angrepet til Norge. I tillegg til å assistere flere mål, sto Oftedal for fire scoringer selv i løpet kampens første kvarter. Men på tross av at Oftedal spilte bra, klarte ikke Norge å rykke fra Kroatia. På stillingen 10–9 til Norge, tok Thorir Hergeirsson timeout.

Etter timeouten holdt Norge på ledelsen ut omgangen, men klarte ikke å riste av seg kroatene. Da lagene gikk til pause ledet Norge fortsatt med ett mål.

- Vi må konsentrere oss. Vi må løse arbeidsoppgavene våre, ikke minst individuelt. 15 scorede mål er godkjent, men vi har slurvet litt, sa Dagbladets ekspert Frode Kyvåg i pausen.

- Jeg tipper Kroatia er fornøyd med den første omgangen, sa Dagbladets ekspert Joakim Hykkerud i pausen.

Solberg tilbake

Kroatia fortsatte med å følge Norge i de første minuttene av den andre omgangen. I målet hadde Norge satt innpå Silje Solberg som var kampklar igjen etter coronasmitte – og det skulle hjelpe. For på sju forsøk i starten av den andre omgangen hadde Bærums-jenta tre redninger.

Samtidig som Solberg sto godt i målet, begynte det norske angrepet å sitte bedre. Plutselig ledet Norge kampen med fem mål, og kroatene så seg nødt til å ta timeout.

Det hjalp lite for sensasjonslaget, og Norge fortsatte å kjøre over Kroatia. 18 minutter ut i omgangen ledet Norge med ti mål og kampen var avgjort. Oppgjøret ender til slutt med 36-25-seier til Norge.

Dermed er Norge klar for semifinalen i årets håndball-EM med én kamp igjen av hovedrunden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer