<strong>BRONSE:</strong> Emil Hegle Svendsen tok bronse på fellesstarten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRONSE: Emil Hegle Svendsen tok bronse på fellesstarten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hyller Svendsen: - En av de største i norsk idrett

De norske gutta bommet mye på fellesstarten. Men en meget solid stående serie sikret Emil Hegle Svendsen en OL-medalje også fra Pyeongchang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
REKORDDAGEN: OL-entusiast Jan Fredrik Karlsen jubler over nok en fantastisk norsk dag i Pyeongchang. Med Jørgen Gilbrant som Dagbladets OL-entusiast, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Franske Martin Fourcade tok OL-gull på fellesstart etter et spurtoppgjør med tyske Simon Schempp.

De norske var aldri med i gullkampen. Men Emil Hegle Svendsen leverte et solid løp, og etter en strålende stående skyting, var han plutselig med i bronsekampen.

Det ble en duell med Eric Lesser og Benedict Doll. Men Svendsen har vist utallige ganger i karrieren at han er sterk i en spurt, og vant spurten om bronsen.

- Dette betyr mye for meg. Det har vært et dårlig OL før dette, og nå er jeg veldig fornøyd. Jeg har følt meg som en OL-turist sier Svendsen med et smil til Dagbladet.

- Før spurten tenkte jeg på Marit Bjørgen, og hva hun gjorde i går (på stafetten). Hun tok kontroll før selve spurten og satte fart, sier Svendsen.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bronsegutten høster ros hos lagkameratene.

- Emil får litt lite ros. Hele karrieren har han vært i skyggen av Ole Einar, og de siste åra har han vært i skyggen av Johannes. Men se på merittlista til Emil. Det er noe av det råest i norsk idrett, sier Tarjei Bø til Dagbladet.no

- Han er en av de kaldeste fiskene vi har i norsk idrett. Han er ikke like rå som før, men han vet hvordan å sette sammen et løp. Han gir aldri opp - og han hadde troen i dag, sier Bø.

Han får støtte av bror Johannes Thingnes Bø.

- Emil snakker ikke høyt om seg selv, og skryter aldri av seg selv. Han er en av de største utøverne vi har i Norge. Han fortjener legendestatus. En av de største i norsk idrett, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

Saken oppdateres!

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sprekk på andre skyting

Fine skyteforhold og 2-3 minusgrader ga optimale forhold for et realt OL-drama.

Johannes Thingnes Bø og Erlend Bjøntegaard var de eneste av de norske som fylte på første skyting. Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen bommet begge én gang.

På andre skyting bommet derimot Thingnes Bø hele tre ganger, og fikk løpet sitt ødelagt. Bjøntegaard, Svendsen og storebror Bø skjøt fullt, og hang med teten.

Men på første stående skyting ble det bomming på samtlige unntatt Thingnes Bø - og ingen nordmenn hadde kontakt med teten.

Bronseduellen

Det hele ble en duell mellom Simon Schempp, Eric Lesser og Martin Fourcade. Ingen av dem klarte å fylle - men Fourcade og Schempp klarte seg med én bom.

Men Emil Hegle Svendsen kom bak og skjøt fullt hus - og hadde plutselig bronsen innen rekkevidde.

Erlend Bjøntegaard ble til slutt nummer sju, Tarjei Bø nummer åtte. Johannes Thingnes Bø ble nummer 16.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Siste sjanse

Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Erlend Bjøntegaard var alle medaljekandidater før den siste individuelle øvelsen for skiskytterne i årets OL. Thingnes Bø hadde allerede gull fra normaldistansen i lomma, men sa til Dagbladet før kveldens renn at han var sulten på mer, og at løypene på fellesstarten passer ham bra.

Både Bjøntegaard og Tarjei Bø har vært nære OL-medalje, men har skutt seg bort på siste skyting ved to anledninger. Før kveldens siste sjanse til individuell medalje var begge tente.

Igjen på OL-programmet for gutta er mixed stafett tirsdag, og herrestafett fredag. Kvinnene går stafett torsdag.

Menn, 15 km:

Gull: Martin Fourcade, Frankrike 35.47,3 (2),

sølv: Simon Schempp, Tyskland samme tid (1),

bronse: Emil Hegle Svendsen, Norge 0.11,2 (2),

4) Erik Lesser, Tyskland 0.11,6 (2), 5) Benedikt Doll, Tyskland 0.18,8 (1), 6) Julian Eberhard, Østerrike 0.30,7 (2), 7) Erlend Bjøntegaard, Norge 0.32,1 (2), 8) Tarjei Bø, Norge 0.34,8 (3), 9) Jesper Nelin, Sverige 0.34,6 (2), 10) Jakov Fak, Slovenia 0.36,1 (1)-

Øvrig norsk: 16) Johannes Thingnes Bø 1.20,0 (3).

30 utøvere fikk plassering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer