Hyller Svendsen: - En av de største i norsk idrett

De norske gutta bommet mye på fellesstarten. Men en meget solid stående serie sikret Emil Hegle Svendsen en OL-medalje også fra Pyeongchang.

BRONSE: Emil Hegle Svendsen tok bronse på fellesstarten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRONSE: Emil Hegle Svendsen tok bronse på fellesstarten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Franske Martin Fourcade tok OL-gull på fellesstart etter et spurtoppgjør med tyske Simon Schempp.

De norske var aldri med i gullkampen. Men Emil Hegle Svendsen leverte et solid løp, og etter en strålende stående skyting, var han plutselig med i bronsekampen.

Det ble en duell med Eric Lesser og Benedict Doll. Men Svendsen har vist utallige ganger i karrieren at han er sterk i en spurt, og vant spurten om bronsen.

- Dette betyr mye for meg. Det har vært et dårlig OL før dette, og nå er jeg veldig fornøyd. Jeg har følt meg som en OL-turist sier Svendsen med et smil til Dagbladet.

- Før spurten tenkte jeg på Marit Bjørgen, og hva hun gjorde i går (på stafetten). Hun tok kontroll før selve spurten og satte fart, sier Svendsen.

Bronsegutten høster ros hos lagkameratene.

- Emil får litt lite ros. Hele karrieren har han vært i skyggen av Ole Einar, og de siste åra har han vært i skyggen av Johannes. Men se på merittlista til Emil. Det er noe av det råest i norsk idrett, sier Tarjei Bø til Dagbladet.no

- Han er en av de kaldeste fiskene vi har i norsk idrett. Han er ikke like rå som før, men han vet hvordan å sette sammen et løp. Han gir aldri opp - og han hadde troen i dag, sier Bø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer