Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hyller Tommys landslagsfrieri

- Flere burde gjort som ham, mener Hareide.

BISLETT(Dagbladet.no): I en alder av 32 år føler Tommy Svindal Larsen at han har mye ugjort med flagget på brystet. Mannen med 99 U-landskamper har bare fått 19 kamper på A-landslaget.


Mot Paraguay på onsdag er det bare en ting som gjelder: En plass i startoppstillingen.

- Hvis jeg får sjansen skal jeg gripe den. Jeg skiter i at jeg er 33 år, og ikke 20. Så lenge jeg er god nok har det ingenting å si - og god nok er jeg absolutt, sier en offensiv Svindal Larsen.

Skader og vraking

I fjor følte han seg for første gang inne i landslagsvarmen, da han fikk spille tre VM-kvalifiseringskamper på rad mot Skottland, Slovenia og Moldova. Så skadet han seg i en privatkamp mot Costa Rica i mai.

Siden har han ikke vært i aksjon for Norge - enten fordi han har vært skadet, eller fordi Åge Hareide ikke har vurdert ham som god nok.

Og i 32-åringens fravær har unggutter som Kristofer Hæstad og Christian Grindheim grepet sjansen begjærlig.

Fra årsskiftet har imidlertid Svindal Larsen knapt latt en eneste mulighet gå fra seg til å fortelle hvor mye han brenner etter å spille på landslaget igjen.

MOTIVERT: I en alder av 32 år er Tommy Svindal Larsen mer motivert for landslagsspill en noen gang. Det er musikk i Åge Hareides ører. Foto: ARNT E. FOLVIK
MOTIVERT: I en alder av 32 år er Tommy Svindal Larsen mer motivert for landslagsspill en noen gang. Det er musikk i Åge Hareides ører. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Jeg sikter meg inn på landslaget i år, og ønsker å være en del av en stamme i laget, sa han til Aftenposten i februar.

- Jeg har aldri hatt et mer brennende ønske om å tre på meg landslagsdrakta enn nå, sa han til VG i mai.

Til slutt ble Tommy bønnhørt.

Og landslagssjefen mener andre som ligger i landslagsskorpa bør lære av Odd-strategen.

Ambivalent

- Jeg synes det er flott at han er så offensiv. Det er for få som gjør som Tommy, og som viser at de har lyst på ansvar, og at de har lyst til å være med på dette. I hans alder er en slik offensivitet imponerende, sier Åge Hareide til Dagbladet.no.

Tommy selv håper dagene da han følte seg som det femte hjulet på vogna er talte.

- Jeg har sagt at jeg har et ambivalent forhold til landslaget. Det går på at jeg skulle ønske at jeg ble tatt ut når jeg har vært skadefri og i form, og følt meg god nok. Jeg har vært mye inn og ut, og følt meg litt som det femte hjulet på vogna.

Hyller Tommys landslagsfrieri

- Har du tatt en prat med Hareide om det?

- Jeg har hatt en god dialog når jeg har vært inne på samling. De gangene hvor jeg har fått være med 2-3 ganger på rad, har jeg følt meg inne i varmen. Det hadde vært fryktelig moro om det kunne bli slik framover, sier han.

To lure rever

Søndag tapte han duellen mot landslagskollega Martin Andresen da Brann slo Odd 3-1. Det er ikke Tommy imot om de to utgjør Norges sentrale midtbane mot Paraguay på onsdag.

- Vi spilte veldig bra sammen mot Slovenia. Vi kan bytte litt på rollene, og være bak og foran hverandre, sier han.

På spørsmål om han synes de ligner på hverandre som typer svarer han slik:

- Det kan man godt si. Hvis det er lov å skryte litt av seg selv, er vi to lure rever med stor rutine.

Tommy Svindal Larsen snakker gjerne varmt for en mer ballbesittende og spillende stil i norsk fotball når han får sjansen. Flere ganger har han slått alarm og sagt at ballen må spilles mer gjennom midten for at norsk fotball skal komme seg videre.

- Er det egentlig mulig for deg å briljere på landslaget?

- Det der er egentlig en litt overdreven greie. Landslaget har vist at de er i stand til å spille gjennom midten også. Kvalitenene mine kommer til sin rett på Norge også, sier han til Dagbladet.no.

• Din mening: Bør Tommy Svindal Larsen spille på Norges midtbane?

<B>UFLAKS:</B> Det er ikke uvanlig at en formsterk Tommy Svindal Larsen har måttet trekke seg på grunn av skader. Her har han fått en strekk i leggen før fjorårets bortekamp mot Slovenia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling