SCORET: Dele Alli satte inn 2-0-scoringen til hjemmelaget. Foto: Eddie Keogh / Reutser / NTB Scanpix 
SCORET: Dele Alli satte inn 2-0-scoringen til hjemmelaget. Foto: Eddie Keogh / Reutser / NTB Scanpix Vis mer

Premier League:

Hyller Tottenham etter seieren over City: - En perfekt kamp

Dele Alli og Tottenham herjet med serielederen. 

Tottenham - Manchester City 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Det var knyttet store forventninger til søndagens toppoppgjør i London: Ustoppelige Manchester City sto med seks strake seire i forkant av kampen, men Pep Guardiola måtte for første gang klare seg uten svært viktige Kevin De Bruyne som ble skadd i forrige seriekamp.

Savnet av den nevnte belgieren virket stort. Et blekt City ble tidvis rundspilt av Tottenham som viste muskler mot serielederen.

- Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg så Tottenham spille så bra, utbrøt TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller og slo senere fast:

- Akkurat nå ser Tottenham ut som en tittelutfordrer.

Ett poeng bak serielederen

Hjemmelaget overrasket fra start og gikk opp i ledelsen allerede ni minutter ut i kampen etter selvmål av Aleksandar Kolarov. Like før pause doblet Dele Alli ledelsen etter flott angrepsfotball.

BETENKT: Pep Guardiola og City gikk på et tap i London. Foto: Will Oliver / EPA / NTB Scanpix 
BETENKT: Pep Guardiola og City gikk på et tap i London. Foto: Will Oliver / EPA / NTB Scanpix  Vis mer

Flere mål ble det ikke og Tottenham er nå bare ett poeng bak dagens motstander på tabellen.

City-tapet gjør også at Liverpool og Arsenal har los på førsteplassen. Begge klubbene ligger bare to poeng bak serielederen.

TV 2-ekspert Brede Hangeland ble svært imponert over det han fikk se av London-laget.

- Dette var bortimot en perfekt kamp for Tottenham. De trengte elleve helter og det hadde de. De gjennomførte Pochettinos plan perfekt, sa den tidligere Premier League-spilleren i studio etter kampen.

Straffebom

Et heltent Tottenham gikk rett i strupen på City og scoret allerede etter ni minutter.

Hjemmelagets Danny Rose la inn fra venstre, men klarte ikke å treffe noen av lagkompisene sine. Det gjorde ingenting: Manchester Citys Aleksandar Kolarov klarte på utrolig vis å sende ballen via krysstanga og i eget nett.

Vertene holdt trykket oppe utover i omgangen, og fikk lønn for strevet noen få minutter før pause. Son Heung-min og Dele Alli kombinerte fint og sistnevnte avsluttet et herlig angrep med å sette ballen forbi Bravo i City-målet.

Tottenham burde ha økt til 3-0 da Alli gikk i bakken etter pause og fikk straffespark, men Erik Lamelas straffe ble stoppet av Claudio Bravo.

Til tross for et Tottenham-overtak hadde City også flere sjanser til å redusere. Storscorer Sergio Aguero og resten av stjernegalleriet hadde imidlertid ingen god dag på jobben, og måtte for første gang gå av banen uten poeng denne sesongen.