Vetle Sjåstad Christiansen

Hyller utskjelt grep

TV 2-ekspert Petter Northug (36) mener Vetle Sjåstad Christiansens (30) glohete grep minner om ham selv. - Det er alltid noen som vil reagere, sier Northug til Dagbladet.

SKISKYTING: Restitusjon er utrolig viktig for idrettsutøvere og Vetle Sjåstad Christiansen gjør dette like alvorlig som treningen, selv om han får tyn av gutta. VIDEO: Instagram: Radienthealth_sauna, vetlesc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Se sesongstarten i skiskyting på TV 2 Direkte og TV 2 Play fra tirsdag klokka 12.30 og gjennom hele uka.

SJUSJØEN (Dagbladet): Når Vetle Sjåstad Christiansen åpner årets verdenscupsesong med 20-kilometer i finske Kontiolahti tirsdag, er det med et helt spesielt grep i bagasjen.

30-åringen fra Geilo har de siste sesongene tatt enorme steg fysisk. Også profesjonalisering av hverdagen har han hatt fokus på. For når skiskytterne reiser land og strand rundt på jakt etter seire, har Sjåstad Christiansen med seg en sauna i kofferten.

RUKA: Petter Northug har vært ute av verdenscup-gamet lenge, men viser at han fortsatt er engasjert under sprinten i Ruka. Vis mer

- Jeg har vokst opp med sauna hjemme på Geilo, og der har det vært veldig kaldt om vinteren. I seinere tid har jeg brukt det mer og mer aktivt som restitusjon. Man svetter ut litt gammel moro, sier Sjåstad Christiansen til Dagbladet.

LATTERLIGGJØRES: Vetle Sjåstad Christiansen får høre det av de andre landslagsutøverne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LATTERLIGGJØRES: Vetle Sjåstad Christiansen får høre det av de andre landslagsutøverne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Latterliggjøres

Den infrarøde saunaen tar han med seg på konkurranser og samlinger rundt om i Europa. Geilingen er klar på at mottakelsen fra landslagskollegaene ikke har vært den beste

- Jeg blir kalt både det ene og det andre. Men jeg står i det. Vi blir alle litt sære etter hvert, og vi har alle forskjellige ting som vi prøver å ta de andre på. Det blir kanskje 50-50 mellom placebo og vanlig effekt, men placebo står sterkt hos meg, ler han.

Dagbladet møtte skiskytterne til pressetreff på Sjusjøen før sesongstarten. Der var det bred enighet om at Sjåstad Christiansens sauna-grep og aktivitet i sosiale medier hadde blitt et samtaleemne innad på landslaget.

Se video øverst i saken.

- Vetle er mr. sauna. Han er kongen av kroppsforberedelser og press på det. Han tar sauna flere ganger i uka. Han elsker det, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Filip Fjeld Andersen bare ler når han blir spurt om han vil utdype hva lagkameratene tenker om saunaen.

- Han sier det fungerer bra, og han har fått med seg oss andre. Vi får se til vinteren om det gjør underverker, sier geilingen.

Hylles av Northug

Sjåstad Christiansen har tidligere blitt sammenliknet med Petter Northug. Særlig de skarpe avslutningene til 30-åringen fra Geilo har flere ment minner om den tidligere skikongens vanvittige avslutninger.

Northug er full av lovord om Sjåstad Christiansen før den nye sesongen.

LIKER DET HAN SER: Petter Northug gleder seg til å følge Vetle Sjåstad Christiansen denne sesongen. Foto: Stian With / Dagbladet
LIKER DET HAN SER: Petter Northug gleder seg til å følge Vetle Sjåstad Christiansen denne sesongen. Foto: Stian With / Dagbladet Vis mer

- Det Vetle gjør i sporet, er helt etter min smak. Han har løst det perfekt og tatt det til et nivå som jeg synes er veldig spennende. Han likner mer og mer på meg i måten han går på ski på, sier Northug til Dagbladet.

Northug blir denne sesongen en del av TV 2s dekning av skiskyting. Om sauna-grepet til Sjåstad Christiansen sier han:

- Toppidrett handler om å være ekstrem. Du må skille deg litt ut og prøve nye ting. Det gjør Vetle med dette. Det blir spennende å se om det gir resultater. Utøvere på dette nivået elsker å gjøre sånne ting, sier han.

- Kjenner du deg igjen i det å bli kritisert for å prøve nye ting?

- Det er alltid noen som vil reagere på det. Sånn var det i min tid også. Jeg husker Bjørndalen også ble kritisert. Det var alltid noen som rettet en pekefinger da han søkte de små detaljene. Sånn skal toppidretten være. Det skaper overskrifter og diskusjoner som jeg tror er positivt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer