Vidar Riseth:

Hyller valget

Kjetil Rekdal (53) er ansatt som ny Rosenborg-trener. Det mener tidligere RBK-spiller Vidar Riseth (49) er et godt valg.

Kjetil Rekdal blir ny Rosenborg-trener, sammen med tidligere HamKam-partner Geir Frigård. Vi har pratet med begge etter mandagens pressekonferanse. Video: Joakim Halvorsen / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjenner Kjetil Rekdal veldig godt og det samme med assistent Geir Frigård, så jeg mener RBK har gjort et veldig godt valg. De er en god duo med ekstremt mye kunnskap, sier Vidar Riseth til Dagbladet.

Riseth er ikke overrasket over at Rosenborg gikk for Rekdal.

- Lederegenskapene hans er utrolig bra. Han har alltid vært en god leder og får alltid med seg spillergruppa. Kjetil har mye erfaring og blitt en topp trener, forteller Riseth og fortsetter:

- Han er en tøffing og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kranglet med Kjetil på landslaget, men han vil bare det beste for laget.

Riseth utnevnte Rekdal som en mulig kandidat allerede i juli da det ble klart at Åge Hareide ikke kom til å forlenge kontrakten.

- Nei, jeg traff bra der, men jeg kjenner jo Kjetil godt fra landslaget, sier Riseth.

- Fantastisk

Den tidligere Vålerenga-treneren har hatt stor suksess etter han tok over HamKam.

- Jobben Rekdal har gjort der er fantastisk. Han krever mye fra spillergruppa og det trenger Rosenborg nå. En av Kjetils store styrker er i kampsammenheng og han har kynismen som trengs for å skaffe resultater. Han har en klokskap som Rosenborg vil få glede av, mener Riseth.

ÅRETS TRENER: Kjetil Rekdal (Ham Kam) fikk prisen for årets trener i OBOS-ligaen under Fotballfesten 2021 på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ÅRETS TRENER: Kjetil Rekdal (Ham Kam) fikk prisen for årets trener i OBOS-ligaen under Fotballfesten 2021 på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Riseth tror også Rekdal vil få resultater i Trondheim.

- RBK trenger en klar struktur på hvordan de vil spille og trenger spillere ut ifra det, men det blir nok en opprydning. De trenger spillertyper som funker i Rekdals system.

- Rosenborg har mange gode spillere, men de må bli mer kyniske og forsvarsspillet spesielt har ikke sett bra ut denne sesongen. Det har heller ikke vært godt nok offensivt. Glimt har jo vært enestående og levert store resultater med spillestilen RBK har vært kjent for tidligere, sier han videre.

- Trist

Rosenborg havnet på en skuffende femteplass i Eliteserien denne sesongen.

- Med den stallen og det budsjettet er ikke den plasseringen bra. Det er for dårlig og for meg med Rosenborg-hjerte har det virkelig vært trist. Jeg håper og tror Kjetil er rett mann til å snu skuta, men det kommer ikke til å skje over natta.

Den tidligere landslagsspilleren forstår at deler av RBK-fansen er skeptiske.

- Jeg tror handler mer om personen Rekdal har vært når han var på motsatt lag. Han gjør alltid alt for å ødelegge og provosere motstanderen. Det er nok det som sitter igjen hos fansen, men nå får de han på riktig side. Jeg tror fansen som kommer til å snu og forstå at dette er et godt valg.

- Han er en taktiker av rang og gjør alt for å vinne, så selvfølgelig har det vært provoserende tidligere. Hvis man ser på trenerne det er mulig å hente, så er Kjetil helt klart det beste alternativet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer