Hyller Zlatans «superkropp»: 
- Hele stadion trakk pusten

Stjernespissen fylte 35 år på mandag.

IMPONERENDE FYSIKK: - Etter at han hadde gitt drakta si til en takknemlig Zorya Luhansk-spiller og avdekket sin imponerende fysikk, fikk det hele stadion til å trekke pusten, skriver Mark Froggat på Manchester Uniteds hjemmesider. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix
IMPONERENDE FYSIKK: - Etter at han hadde gitt drakta si til en takknemlig Zorya Luhansk-spiller og avdekket sin imponerende fysikk, fikk det hele stadion til å trekke pusten, skriver Mark Froggat på Manchester Uniteds hjemmesider. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går feiret Manchester Uniteds svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic 35 år, og Malmö-gutten har fått en imponerende start på karrieren i England.

Han står så langt med seks scoringer i alle turneringer, og har stilnet mange av ekspertene på fotballøya som lenge har vært kritisk til spissen.

Nå kan det også virke som om flere har fått øynene opp for ham på andre områder.

- Kan spille til han er 40

Mark Froggat skriver på klubbens offisielle hjemmesider, og i et innlegg beskriver han hvordan «det gikk et kollektivt sukk gjennom publikum» da svensken dro av seg trøya etter kampen mot ukrainske Zorya Luhansk i forrige uke.

- Etter at han hadde gitt drakta si til en takknemlig Zorya Luhansk-spiller og avdekket sin imponerende fysikk, fikk det hele stadion til å trekke pusten, skriver han.

Han fortsetter med å skrive hvordan den røde delen av Manchester fort kan få glede av Ibrahimovic i flere sesonger.

- Zlatan kan unten problemer spille minst to sesonger i United, og det er fullt mulig for han å forlenge karrieren sin til han er 40. Han er et forbilde for sine lagkammerater, og fysikken hans har ikke noe med helle eller flaks å gjøre - den er et resultat av hardt arbeid, skriver Froggat.

- Skriver historie

At Ibrahimovic er et fysisk beist er en dårlig skjult hemmelighet, og allerede dagen det ble klart at han hadde signert for Manchester United proklamerte klubben stolt på sin Twitter-konto:

- Han skriver allerede historie. Vi kan bekrefte at Zlatan slo Manchester Uniteds tidligere rekord i testene under den medisinske undersøkelsen.

Da svensken spilte i Milan skrøt den fysiske treneren hans, Daniele Tognaccini, av at «det var umulig å forbedre hans fysiske status». Også hans nye klubbkamerater har lagt merke til storscorerens fysikk.

- Om man så en kamp, og ikke visste hvor gammel han var, ville man gjettet at han var 28 eller 29 år. Han er utrolig, sier spanske Ander Herrera til Sky Sports.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer