Phil Foden

Hylles: - Kan ikke gjøres bedre

Manchester City havna under og fikk rødt kort mot Aston Villa. Men anført av en glimrende Phil Foden tok Pep Guardiolas seiersmaskineri nye tre poeng på Villa Park.

STJERNE: Phil Foden var den klareste stjernen på den lyseblå nattehimmelen i Manchester onsdag kveld. Foto: Carl Recine/Pool via AP
STJERNE: Phil Foden var den klareste stjernen på den lyseblå nattehimmelen i Manchester onsdag kveld. Foto: Carl Recine/Pool via AP Vis mer
Publisert

Aston Villa - Manchester City 1-2 (1-2)

Skal Manchester City miste seriegullet på oppløpssida, må de begynne å miste poeng snart. Mot Aston Villa så det en stund ut til at Birmingham-klubben ville gi Ole Gunnar Solskjær og Manchester United en mulighet til å knappe inn på Citys forsprang på 11 poeng på tabelltopp.

For det ble en drømmestart for hjemmelaget da John McGinn allerede etter 20 sekunder satte kampens første mål. Dean Smiths mannskap satt et sukk i ligalederne som så ut til å være noe preget etter noen hektiske døgn med Super League.

Men noen minutter på det grønne gresset på Villa Park funket bedre enn noen psykolog, og pregede City-spillerne så snart ut som soleklare serieledere.

Perlemål

Riyad Mahrez, Bernardo Silva og Phil Foden kombinerte seg elegant inn i Villas straffefelt, før sistnevnte iskaldt kunne sette inn utlikningen.

Forarbeidet fikk TV 2s kommentatorer til å hente fram superlativene fra skuffen.

- Det kan ikke gjøres bedre, kommenterte Nils Johan Semb for TV 2.

Foden var toneangivende for gjestene gjennom hele kampen, og var onsdag kveld den klareste stjernen på den lyseblå nattehimmelen i Manchester.

Denne sesongen har 20-åringen rasket med seg hele 14 mål og ni målgivende og vært en av dem som virkelig har dratt lasset for Guardiolas mannskap på veien mot ligagullet.

SVENSK-NORSK KRANGEL: Erling Braut Haaland-parodiene tar av. Men nå vil svenskene for alvor ha et ord med i laget. Video: Rødt Kort / Filtvedt. Vis mer

To røde kort

Unggutten fikk hjelp av lagkamerat Rodri, som satt inn ledermålet fem minutter før pause. Men det spørs om stortalentet var like fornøyd med lagkamerat John Stones involvering før pause.

Den engelske landslagsstopperen taklet hjemmelagets Ramsey med knotter i kneet. Først fikk Stones se det gule kortet, men etter at VAR-bussen meldte seg på ble fargen omgjort til rød.

City klarte seg fint med én mann mindre, og da Villas Matty Cash fikk lyst til å besøke Stones i bortegarderoben, viste dommer han det røde kortet etter en for sein takling på Foden.

Med ti mann hver utlignet lagene hverandre og kampen ebbet ut i 2-1-seier til de lyseblå serielederne fra Manchester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer