Normanns pangstart i England

Hylles: - Lagets beste spiller

Mathias Normann har levert varene etter overgangen til Premier League. Nå hylles den nye Norwich-maestroen.

JUVEL: Mathias Normann har ikke brukt lang tid på å vise seg som en viktig spiller for Norwich. FOTO: Paul Greenwood/Shutterstock
JUVEL: Mathias Normann har ikke brukt lang tid på å vise seg som en viktig spiller for Norwich. FOTO: Paul Greenwood/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mathias Normann har for alvor fått en pangstart i England. Etter at Norwich tok sitt første poeng for sesongen mot Burnley ble nordmannen kåret til banens beste.

De nyopprykkede kanarifuglene har bare plukket opp et poeng på de sju første kampene, men oppi all håpløsheten har én mann steget fram som et lyspunkt, nemlig Mathias Normann.

Nordlendingen signerte for Norwich på lån etter å ha imponert flere sesonger i russiske Rostov.

Nå skrytes han opp i skyene av både fans og journalister.

- Mathias Normann har vært en enestående signering så langt. Klassespiller, skriver journalist Jack Reeve.

- Lagets beste spiller

Her til lands er TV2-kommentator og Norwich-fan Kasper Wikestad en av mange som har blitt imponert av 25-åringen.

- Han har kommet inn i et lag som fungerer dårlig med mange tap på rad, men jeg mener han har vært lagets beste spiller i de kampene han har spilt, sier han til Dagbladet.

Wikestad trekker fram Oliver Skipp, som briljerte på lån for kanarifuglene i opprykkssesongen i fjor, og mener Normann kan vise seg å bli en verdig erstatter for Tottenham-spilleren.

NULLSTILLE: Landslagstrener Ståle Solbakken møter pressen etter nok et forfall av spillere og sier de nå må nullstille før kampen mot Tyrkia. Vis mer

På spørsmål om hvor viktig svolværingen blir for Norwich sine overlevelsesmuligheter, så er ikke TV2-profilen i tvil.

- Han blir veldig viktig. Spesielt fordi han er en av de eneste som bekler den posisjonen på banen, svarer han før han fortsetter:

- Han spiller dypt på midtbanen og har en god pasningsfot, i tillegg er han en ballvinner med mye energi.

Månedens spiller

25-åringen har gjort et tydelig inntrykk på knapp tid, og forrige uke ble det kunngjort at Normann har blitt kåret til månedens spiller i Norwich for september.

Utmerkelsen kommer etter at han har imponert i sine tre første kamper, men til tross for at han har vært en viktig brikke, har det bare blitt én full kamp så langt.

I sin debut noterte han seg for en målgivende, da han spilte en nydelig ball i bakrom til sin finske lagkamerat Teemu Pukki.

Siden da har han vært å finne i startelleveren både mot Everton og Burnley.

KOMMET LANGT: Mathias Normann har kommet en lang vei. Her fra en kamp mot Kongsvinger i 1. divisjon i 2017. FOTO: Mats Torbergsen / NTB
KOMMET LANGT: Mathias Normann har kommet en lang vei. Her fra en kamp mot Kongsvinger i 1. divisjon i 2017. FOTO: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

Viktig for overlevelse

Det er ikke bare fans som har sperret opp øynene for midtbanespilleren. Analytiker Adrian Clarke har skrevet en taktisk analyse av den tidligere Bodø/Glimt-spilleren, og har mye positivt å komme med.

Der nevner han at 25-åringen kommer til å være viktig om Norwich skal kunne klare å overleve i Premier League.

I tillegg trekker han fram noen av Normanns kvaliteter.

- Nordmannen har et stort pasningsregister, er flink til å forstyrre motstandere med sin arbeidskraft og er en stor måltrussel, skriver Clarke på Premier Leagues nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer