Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hylles: - Verdens beste

Tysk og nederlandsk tap, samt norsk seier mot Sør-Korea, gjør at Norge bare trenger ett poeng på onsdag for å sikre semifinaleplassen i VM.

NY SEIER: Norge tok sin andre seier i hovedrunden godt anført av kaptein Stine Bredal Oftedal. Video: Rødt Kort. Vis mer
  • Sør-Korea - Norge 25-36 (10-20)

KUMAMOTO (Dagbladet): Norge fikk en perfekt start på dagen med Serbia-seier over Tyskland og Nederland-tap mot Danmark.

Det betød at hvis Norge slo Sør-Korea, ville uavgjort mot Tyskland i den siste kampen av mellomspillet være nok til å innkassere semifinalebilletten i VM.

Tabell
Norge4301114-996
Tyskland4211106-1045
Nederland4202113-1034
Serbia4202113-1254
Danmark411297-983
Sør-Korea4022111-1252

De norske håndballjentene skulle derimot skape unødvendig mye spenning etter å ha gått til pause med timålsledelse, men våknet heldigvis mot slutten.

- Vi slipper oss litt ned, men målet var å vinne andre omgang, og det gjør vi til slutt med ett mål. En fin avslutning, sier Thorir Hergeirsson til TV3.

Saken fortsetter under videoen.

IMPONERER: Japanerne imponerer med sin renslighet, både i byen og i håndballhallene. Video: Rødt Kort. Vis mer

Kapteinen hylles

Stine Bredal Oftedal sto virkelig fram for Norge. Kapteinen endte på sju scoringer, hadde flere fine innspill og satte fart i det norske angrepet. Etter kampen hylles hun som en av verdens beste av lagvenninnene.

- Jeg er egentlig vant med det, ler Camilla Herrem, og legger til:

- Per dags dato er hun en av verdens beste spillere. Det har hun bevist i flere år, så jeg får ikke hakeslepp i dag.

- Stine er en fantastisk håndballspiller, jeg elsker å spille med henne. Jeg vil si hun er en av verdens beste spillere, om ikke verdens beste spiller, skryter Kari Brattset.

Bredal Oftedal blir glad når hun får høre de rosende ordene.

- Det er koselig. Det er utrolig hyggelig at folk sier det, det blir jeg kjempeglad for. Jeg føler selv at jeg har vært i god form de siste årene, det er der jeg ønsker å være, sier kapteinen.

STORFORM: Stine Bredal Oftedal. Foto: NTB scanpix
STORFORM: Stine Bredal Oftedal. Foto: NTB scanpix Vis mer

Norges beste omgang hittil

Kampen åpnet intenst, og Norge sleit til tider med å holde følge med de kjappe sørkoreanerne, men etter ti minutter var Norge for første gang i ledelsen med sifrene 5-4.

Da begynte ting å klaffe. Stine Ruscetta Skogrand markerte seg blant annet med en flott scoring der Sør-Korea samtidig fikk en tominutter for en kroppstakling, og plutselig var stillinga 10-5.

Et effektivt Norge kontret Sør-Korea i senk, og da de første 30 minuttene hadde passert, var stillinga doblet til 20-10.

- Det har vært en fryd å se på, sa tidligere landslagsspiller og TV3-ekspert Karoline Dyhre Breivang om forsvarsspillet.

- Det ville vært VMs største skrell, sa TV3-kommentator Daniel Høglund om et scenario der Sør-Korea hentet inn ledelsen.

Skummel utvikling

Og i det som så ut som en nærmest avgjort kamp, skulle det likevel bli spenning, for Sør-Korea reduserte til en seksmålsledelse i løpet av de ti første minuttene av omgangen.

- Vi må score jevnt og trutt hvis ikke vi får endret forsvaret, sa TV3s ekspertkommentator Gunnar Pettersen.

- Det er veldig sjelden at det blir to omganger som den første, påpekte den tidligere landslagstreneren.

Norge slo derimot tilbake hver gang Sør-Korea nærmet seg for mye, og selv om forsvarsspillet ikke var fullt så bra i andre omgang, endte det til slutt med en komfortabel 36-25-seier.

Saken fortsetter under videoen.

Det er julestemning i den norske troppen, og det nærmer seg Norge - Sør-Korea. Vis mer

Leder gruppa

Norge leder nå gruppa med seks poeng. Onsdagens motstander, Tyskland, har fem poeng, og ligger med det på andreplass.

Den kampen spilles onsdag klokka 12.30 norsk tid.

I den andre gruppa i hovedrunden ser Russland ut som de største favorittene til å ta seg videre til semifinalene. Russerne topper gruppa foran Spania, Montenegro, Sverige, Japan og Romania.