Erling Braut Haaland cupmester med Dortmund

Hylles: - Verste jeg har sett

Erling Braut Haaland (20) ydmyket en av verdens beste stoppere, og scoret to ganger da Alexander Sørloths (25) RB Leipzig ble slaktoffer i den tyske cupfinalen.

Publisert
Sist oppdatert
  • Leipzig - Borussia Dortmund 1-4

I feiringen etter kampen pekte Haaland på rekkekamerat Jadon Sancho, og engelskmannen tilbake, de to avgjorde kampen sammen.

- Jeg er stolt over å vinne min første tittel, det føles bra. 1. omgang var bra, 2. omgang var ræva, så vi var litt heldige, smilte Haaland i et intervju vist på Viasport.

Han har stått over noen kamper med skade, men var tilbake til finalen.

- Jeg har vært ekstra mye i gymmen i det siste, så jeg kjente jeg hadde ekstra krefter i bicepsen, det var deilig å få det ut, spøkte han.

Leipzig fikk en tidlig kalddusj da Sancho sendte Dortmund i ledelsen.

Men etter det var det jevnt, helt fram til Braut Haaland våknet etter en halvtimes spill.

Vill scoring

Først løp han fra Leipzig-stopper Dayot Upamecano, så dyttet han unna stopperen som måtte ned i knestående etter skulder-mot-skulder-duellen.

Da tok Haaland seg tid, la ballen over på venstre, og plasserte ballen iskaldt i lengste hjørnet.

- Det er en av de beste scoringene Erling har gjort. Det er verdens sterkeste midtstopper, som er hentet til Bayern, som han løper fra, og holder unna, roste Jan Åge Fjørtoft i Viasport-studio.

- Det er det verste jeg har sett, han er umenneskelig, kommenterte Eivind Bisgaard Sundet rett etter scoringen.

Like før pause var Upamecano ute etter hevn. Haaland utfordret og stopperen støtet fram. Da slapp Haaland ballen til sida, stopperen satte inn en grisetakling, men hadde også etterlatt seg et enormt rom bak seg.

Der løp Marco Reus gjennom. Han la ballen over til Sancho, som kunne sette den i åpent mål, men isteden ventet, og kjørte en skuddfinte som sendte forsvarsspilleren på rumpa, før han sentret ballen i mål fra en snau meter.

Byttet ut

Alexander Sørloth hadde et par raid for Leipzig i 1. omgang, men ble brutalt byttet ut til pause av Leipzig-sjef Julian Nagelsmann.

Etter pause hamret Dani Olmo inn reduseringen, og håpet var tent. Like etter rotet Sancho det til med et tilbakespill, men Leipzig misbrukte muligheten.

I andre enden fikk han senere sjansen til å avgjøre. Men igjen skulle han være leken, og da han skulle sentre istedenfor å skyte etter å ha rundet keeper, ble han stoppet.

Istedet kom den fjerde scoringen fra Haaland. Han skled i skuddøyeblikket, men det gjorde ingenting.

- Han har flyt. Det er ikke et annet menneske på denne planeten som kan skli, og likevel score fra 20 meter, lo Tjærnås fra kommentatorplass hos Viasport.

VILL FEIRING: Dortmund-spillerne feiret etter kampslutt. Foto: NTB
VILL FEIRING: Dortmund-spillerne feiret etter kampslutt. Foto: NTB Vis mer

Og han kunne juble for sin første tittel som Dortmund-spiller.

- Det er så stort for Dortmund. De må vinne titler, og Haaland tar de til denne tittelen. Han har slitt med skade og spilt på tre uker, han er ikke den som er mest involvert, men det er han som avgjør, roste Fjørtoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer