Sir Alex Ferguson:

Hylles av både rivaler og tidligere elever

Managerne hyller Ferguson, og avslører at de har møtt ham i forkant av hjerneblødningen.

VENNSKAP: Både Pep Guardiola, Jürgen Klopp og Arsene Wenger forteller at de møtte sir Alex Ferguson i forkant av hjerneblødningen. Foto: NTB Scanpix
VENNSKAP: Både Pep Guardiola, Jürgen Klopp og Arsene Wenger forteller at de møtte sir Alex Ferguson i forkant av hjerneblødningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag kom sjokknyheten som rystet en hel fotballverden: Sir Alex Ferguson har blitt operert på grunn av hjerneblødning. I etterkant har både motstandere og lagkamerater samlet seg for å støtte ham.

Manchester United-legenden ble ifølge The Telegraph fraktet med ambulanse fra hjemmet sitt i Chesire til sykehus i Macclesfield. Han ble deretter fraktet med politieskorte til Salford Royal Hospital, hvor han lørdag ble operert for hjerneblødning

- Operasjonen har gått veldig bra, men han trenger en periode med intensiv pleie for at han skal bli bedre, skrev Manchester United i går. Siden har vi ikke fått vite så mye mer.

The Guardian skriver at Fergusons tilstand fortsatt regnes som alvorlig. Og en samlet fotballverden har brukt det siste døgnet på å støtte United-legenden i sitt livs kamp.

Hylles

- Mine tanker er med deg, min kjære venn. Vær sterk, sjef! skrev hans tidligere elev, Cristiano Ronaldo.

- Fortsett å kjempe, sjef. Jeg sender mine bønner til Cathy og resten av familien, skrev David Beckham på Instagram.

«Fergie» opptrådte tilsynelatende frisk og rask da han presenterte sin nemesis, Arsène Wenger, på Old Trafford sist søndag. Opptredenen skjedde i forbindelse med Wengers beslutning om å gi seg i Arsenal.

- Jeg møtte ham på banen forrige uke, og gikk for å snakke med ham etter kampen. Han virket å være i perfekt form. Han fortalte meg at han trener mye, og virket veldig glad. Slike ulykker kan skje. Jeg ønsker ham alt godt, og håper han kommer seg raskt på beina. Han er sterk og optimistisk.

DOKUMENTAR: Det er 30 år siden Sir Alex Ferguson tok over Manchester United og revolusjonerte klubben. FourFourTwo har snakket med de som jobbet ham for å finne de ukjente historiene om legenden. Video: FourFourTwo Vis mer

Møtte Pep

Uka før der igjen spiste han middag med Manchester City-sjef Pep Guardiola.

- Vi håper han kommer seg på beina så fort som mulig, og returnerer til United-familien. Du kan ikke finne en eneste City-supporter på stadion her i dag, som ikke ønsker denne fantastiske personen alt det beste. Han var en fantastisk manager, og en fantastisk person, sa han før søndagens kamp.

Også managerne for storlagene Chelsea og Liverpool hyller Ferguson. Antonio Conte sier at det er veldig trist. Han forteller at han kjenner Ferguson som «en spesiell person, ikke en normal person».

- Disse nyheten forandre dagen min til det verre. Men vi håper å se ham frisk og rask igjen veldig, veldig snart. Nå er det veldig vanskelig, vi kommer til å være nær familien hans, sa han før Chelseas kamp mot Liverpool søndag.

Snakket med Klopp

Tyskeren Jürgen Klopp avslører at han møtte Ferguson før Liverpools første kamp mot Roma i Mesterliga-semifinalen. Han forteller at de snakket sammen, og at han ikke kunne tro lørdagens nyheter da han fikk høre dem.

- Men det kan skje oss alle. Han har vært, og vil være i våre tanker. Jeg ønsker ham og familien hans alt det beste. Han kommer til å bli frisk igjen, og jeg ser fram til å se ham.

Sønnen avsto kamp

Darren Ferguson, som er manager for Doncaster Rovers og Alex Fergusons sønn, sto over lørdagens kamp på grunn av personlige årsaker.

- Darren ber om ro og vil komme med en oppdatering via klubben i løpet av uka, opplyser Doncaster på deres hjemmesider.

Legende

Alex Ferguson var manager for Manchester United i perioden 1986 til 2013.

I løpet av den perioden vant klubben Premier League tretten ganger og FA Cupen fem ganger.

Ferguson ledet også de røde djevlene til topps i Champions League i 98/99 og 07/08.

Han har også trent flere klubber i Skottland og det skotske landslaget.

Han var innom Queen's Park, St. Johnstone, Dunfermline Athletic, Rangers, Falkirk og Ayr United som spiller.

Skotten var på Old Trafford da Manchester United slo Arsenal 2-1 forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer