Hylles av en hel by

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Tromsø 4-0. - Benny Lennartsson krever ti mål av meg i år, sier mannen bak gårsdagens fenomenale vinkelsuser, Erik Fuglestad. Nå tar Stavanger helt av, men målhelten advarer de som allerede snakker om gull.

I går feiret han seieren med zapping mellom RBK- Glimt og «Big Brother».

Hittil i år har lysluggen på Vikings midtbane scoret fire mål. Mer enn måljegere som Frode Johnsen, Harald Brattbakk og Jan Åge Fjørtoft. To mål på straffe og to spillemål betyr at han mangler seks scoringer før Benny er fornøyd.

- Benny vil ha fem mål på straffe og fem spillemål, sier Fuglestad.

Som allerede har passert sin egen personlige rekord.

- Tidligere har jeg aldri scoret mer enn tre i en sesong.

Men Fuglestad mener det er tull at fansen nå snakker som om seriegullet allerede kan sendes til Stavanger.

- Høl i huet, spør du meg. Vi vil gjerne vinne, men det er lite realistisk. Rosenborg blir for gode i det lange løp.

- Folket vil ta av, men det er ikke riktig av oss å hive oss på. Jeg forstår optimismen. Dette er skikkelig moro, og den positive bølgen vi får smitter av på miljøet her i byen. Men vi spillere må være ydmyke, sier Fuglestad.

Han tror Viking må belage seg på å kjempe sammen med lagene bak RBK.

- Jeg står på at Rosenborg blir for gode i det lange løp. Vi kjemper og står på så mye som mulig for å vinne, men jeg tror vi er blant de fire- fem lagene som har litt igjen, sier målscoreren.

Skuddfarlige

I går fulgte Fuglestad opp Bjarte Lunde Aarsheims knallscoring fra Moss-kampen sist helg da han fyrte av 2- 0-skuddet knallhardt i keepers høyre kryss fra 17 meter. Allerede etter seks minutter satte Fuglestad inn årets andre straffespark etter den omdiskuterte fellingen av Erik Nevland. Nevland avgjorde kampen med strak vrist etter 37 minutter da han satte inn 3- 0 i samme kryss fra 20 meter. Viking er i skuddet, og har de beste skytterne.

- Jeg ventet, ventet og ventet for å få ballen riktig. Så dro jeg til. Jeg har hatt noen sånne på trening, så det var ingen tilfeldighet at den gikk inn, sier Nevland.

Om den scoringen kan kalles flott, var knallperla til Fuglestad direkte spektakulær. Allerede etter tre serierunder har midtbanemannen levert en kandidat til årets mål.

- Jeg fikk ballen av Bjarte (Lunde Aarsheim), og det var bare å klinke til. Men jeg har faktisk scoret finere mål mot Tromsø før, mener Fuglestad.

Sløser

Totalt har Viking laget elleve scoringer i år. Nesten fire i snitt per kamp. Men ifølge sjansestatistikken (17 i går) burde det vært enda flere.

Lennartsson er helt enig:

- Jeg er skuffet over at vi ikke scoret mål på sjansene vi fikk etter hver eneste dødball. Vi burde hatt to mål til.

- Utrolig gøy

Bare tre av Vikings scoringer i år er satt inn av spissene.

- Det er absolutt et poeng at vi har spillere som kan score i alle ledd, sier Fuglestad.

Lengst framme er det Erik Nevland som har forventningspresset på seg, uten at han ser ut til å slite med det. I går piplet det selvtillit ut av hver svettepore hos 23-åringen. I tillegg til å score ett og ordne straffesparket som sendte kampen rett inn i Vikings gate, vartet «Nevi» opp med lekkerbiskener som hælsparkinnlegg og liggende brassespark.

- Det er sånt som skjer når jeg scorer og laget gjør det bra. Vi har en trener som gir oss lov til å utfolde oss og ha det gøy der ute. Det viser seg også i målene vi scorer, sier Nevland.

<B>SMAKER AV FUGL:</B> Ingen tvil om at Vikings supportere setter pris på Erik Fuglestad. Minst like liten tvil om hva som er Tromsø-spillernes syn på situasjonen.