Alex Ferguson om Ronny Johnsen

Hylles av Ferguson: - Gåsehud!

Den tidligere United-sjefen sir Alex Ferguson (79) ble bedt om å navngi de tre mest undervurderte spillerne i sin trenerkarriere. Der dukket en nordmann opp på listen.

BLANT HELTENE: Ole Gunnar Solskjær (til venstre) og Teddy Sheringham (til høyre) scoret målene. Men Ronny Johnsen (i midten) betød mye for Uniteds suksess. Foto: Reuters.
BLANT HELTENE: Ole Gunnar Solskjær (til venstre) og Teddy Sheringham (til høyre) scoret målene. Men Ronny Johnsen (i midten) betød mye for Uniteds suksess. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med engelske SPORTbible ble Manchester Uniteds legendariske trener bedt om å nevne den spilleren han mente var mest undervurdert i løpet av sin karriere.

Da skotten skulle velge var han klar på at det var tre som han rett og slett ikke kunne skille fra hverandre.

- Det er umulig å skille dem. Brian McClair, Ji-sung Park og Ronny Johnsen, svarte Ferguson.

Trygghet

Johnsen spilte under Ferguson fra 1996 til 2002 og var med på store deler av suksessen under den legendariske skotten.

Blant annet fikk han med «Treble»-sesongen fra 1998/1999 da United vant Premier League, FA-cupen og Champions League-trofeet.

- Det er hyggelig at det kommer fra sir Alex. Det er han du prøver å overbevise som fotballspiller. Det er kjempetillit. Jeg var alltid veldig trygg på ham. og hadde god kommunikasjon med ham, forteller Johnsen til Dagbladet når han får vite om intervjuet.

- Det var en enorm trygghet å være under hans vinger, det har jeg lært mye av. Han var veldig flink, og det sier seg selv. Han var en ekstremt god menneskekjenner.

Intervjuet presenteres av Gary Neville, som selv var en av Johnsens lagkamerater. Også han er klar på at Johnsen er en spiller man kanskje har snakket for lite om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer