Hylles av hele Norden

Skandinaviske journalister og norske fotballpersonligheter hyller Rosenborgs prestasjoner. Alle er imponerte og fulle av lovord om laget som har kvalifisert seg til Champions League for åttende gang på rad.

- Utrolig imponerende. Svenskene er imponerte og fulle av beundring over det Rosenborg har fått til. De er veldig populære i Sverige, til forskjell fra landslaget. Det kommer av spillestilen. RBK er underholdende, sier Fredrik Lilja i svenske Aftonbladet.

- Selv om jeg nok må rangere IFK Göteborgs to seire i UEFA-cupen foran, er Rosenborg det klart beste nordiske laget over tid, sier Lilja.

Kim Mikkelsen i danske B.T. så kampen mot Brøndby i går, og mener Rosenborg var langt foran sine danske kolleger hva gjelder profesjonalitet og kynisme.

- Det er et stykke opp for de andre lagene. Det å komme til Champions League åtte ganger på rad er stort sett med danske øyne. Vi har bare hatt med Brøndby én gang, sier Mikkelsen.

- Viste klasse

Hans kollega, Anders Kamper i Berlingske Tidende, bøyer seg i støvet for Rosenborgs prestasjon, og håper på dansk revansje i EM-kvaliken.

- Selv om Brøndby hadde flest sjanser, holdt Rosenborg koken og scoret når de fikk sjansen. Det kjennetegner vinnere.

Danske Ekstrabladet sier følgende:

- RBK holder ikke samme klasse som før, men viste seg som et bedre lag enn Brøndby. Det er imponerende med deltakelse for åttende gang på rad, sier Torben Christensen.

- Grattis

- Det er bare å si grattis. Rosenborg er uten tvil Nordens største lag. Vi svensker er misunnelige på dere nordmenn, men gleder oss også med dere. At Rosenborg gjør det bra betyr at svenske lag kan se at det er mulig å lykkes for klubber fra små land, sier svenske Expressens Jonas Fond.

- Rosenborg er Nordens helt klart største og mest suksessrike lag, sier Fond.

Også her hjemme i Norge er det fullt av lovord om laget fra Trondheim.

- Helt fantastisk. Alle fotballfolk jeg snakker med vet hvem Rosenborg er, og det de har gjort blir lagt merke til over alt. Hvorfor de er så gode? Det må være samhandlingen, som Eggen sier, kommenterer tidligere RBK'er Øyvind Leonhardsen.

Fotballpresident Per Ravn Omdal rakk så vidt å få med seg slutten av kampen.

- Jeg var på Gardermoen, på vei til trekningen av gruppespillet i Monaco. Heldigvis fikk jeg sett siste del av kampen på et hotellrom. RBKs prestasjon er utrolig, det er en bragd å komme til Champions League åtte ganger på rad. Det passet ekstra bra at seieren kom nå, Norge trengte noe sånt etter en dårlig tid med landslaget.

Viktig borteseier

VIF-trener Kjetil Rekdal tror gårsdagens seier på bortebane vil bety mye i fortsettelsen.

- Det de gjorde i går var en enorm prestasjon. Vi andre klubbene i Norge må bare prøve å krype innpå bit for bit. Det Rosenborg har prestert betyr også mye for norsk fotball.

NRKs fotballkommentator Arne Scheie, koste seg med kampen i går.

- Mange avskrev laget etter en dårlig seriestart, men nå viser de hvor gode de kan være. Jeg har lenge ment at Rosenborg bør få slippe å kvalifisere seg. De overbeviser år etter år.

HURRA: RBK'erne kan juble over at klubben er klar for Champions league for åttende året på rad.