Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hylles av irene

Vidar Riseth stanset det som var av irer i bortekampen mot Bohemians sist onsdag, men fikk likevel applaus fra hjemmefansen. Årsaken er at han har spilt i Celtic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LERKENDAL (Dagbladet): Det skotske storlaget er nemlig Irlands mest populære fotballag, fordi de er katolikker. Derfor blir selv eks-Celtic-spillere alltid hyllet. Selv når de spiller mot lag fra Irland.

- Jeg fikk masse jubel fra tribunen da jeg taklet eller vant dueller. Etter kampen fikk jeg klapp på skuldrene fra både publikum og spillere. Det var utrolig spesielt, sier Riseth om Rosenborgs første kvalifiseringskamp til Champions League.

Også lagkamerat Harald Martin Brattbakk har spilt for katolske Celtic. Så han kan trygt score mot Bohemians uten å bli hatet. Da er det verre for Ståle Stensaas. RBK-backen har spilt for Glasgow Rangers, Celtics protestantiske erkefiende.

Enorm innsats

- Jeg hørte ikke så mye negativt fra tribunen sist onsdag. Det er jo en stund siden jeg var i Rangers. Men da vi spilte mot Shelbourne for et par år siden, fikk jeg høre det, smiler Stensaas. Både Riseth og Stensaas vet at irene er inspirert av skotsk fotball. Og derfor tør ingen av dem å ta et avansement til tredje kavlifiseringsrunde for gitt i morgen.

- Irene har en enorm innsats. De gir alt. Uansett om du sender en 40 meter lang ball tilbake til keeperen, så løper spillerne som besatt for kanskje å nå ballen. Akkurat som skottene gjør det. Og sånne lag er vanskelige å spille mot, sier Vidar Riseth.

Riseth innrømmer at han først og fremst kom til RBK for å spille i Champions League. Derfor føler han at mye står på spill.

- Det er enormt viktig. For hele klubben. Ikke minst økonomisk. Suksess i Champions League kan gi oss et helt annet grunnlag for eksistensen videre. Gjør vi jobben, så legger vi et grunnlag som kommer hele RBK til gode senere.

Trønderen har hatt en god sesong etter comebacket i vår.

- Jeg føler jeg har vært med på å heve forsvarsspillet til RBK. Det er bare å se på resultatene og antall mål vi har sluppet inn. Erik Hoftun og jeg står bra til hverandre. Med min spillestil har jeg gjort Erik til en bedre spiller. Han kan bryte foran, gjøre det han er god til. Fordi han vet at jeg har fart til å løpe opp folk hvis han skulle misse.

Revehale

Mye har forandret seg siden Vidar Riseth var i RBK i 1992. Den gangen kjørte Frosta-gutten Opel Ascona B til 3000 kroner, hjemmelakkert ferrarirød, revehale, og sjalusi.

- Og stereoanlegg til 20000 kroner. Gjett om jeg ble mobba av de andre gutta, ler han.

Og lønna var så dårlig at han måtte være kreativ.

- Jeg solgte poteter og juletrær til folk i klubben for å spe på inntekten som bare var 40000 kroner.

I dag parkerer Riseth sin Mercedes 500 SL til 1, 8 millioner kroner utenfor Lerkendal. Men både han selv, folkene i RBK, og klubben, har forandret seg lite.

- Stemninga er lik. Folkene er stort sett de samme, sier Riseth.

- Og jeg blir stadig spurt om å levere poteter og grønnsaker til kokken vår. Og det får han. Forskjellen er at i dag tar jeg ikke betalt for varene, he, he.

ALLE MULIGHETER: Vidar Riseth og Rosenborg har et utmerket utgangspunkt før andre kamp i Champions League-kvalifiseringen mot Bohemians på Lerkendal i morgen. Trønderne vant 1- 0 i Dublin forrige onsdag.