Hylles av klubblegende: - Helt annen klasse

Ole Gunnar Solskjær hylles av sin tidligere lagkamerat.

HYLLES: Ole Gunnar Solskjær får skryt for jobben han har gjort for Manchester United. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Ole Gunnar Solskjær får skryt for jobben han har gjort for Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Roy Keane har over 300 kamper for Manchester United. Den tidligere midtbanespilleren spilte for klubben fra 1993 til 2005, og vant flere trofeer med klubben.

Keane var skadet og suspendert da den legendariske Champions League-finalen mellom Manchester United og Bayern München ble spilt i 1999.

Kampen huskes best for øyeblikket da Ole Gunnar Solskjær dukket opp på bakerste stolpe, og sikret tittelen for de røde djevlene.

Keane var gjest i TV2s studio under søndagens kamp mellom Manchester United og Newcastle. Solskjærs tidligere lagkamerat sparte ikke på superlativene da han ble spurt om Solskjærs prestasjoner som United-manager.

Omdiskutert

- Førsteklasses. Ole har vært i en helt annen klasse. Han har en sterk personlighet som alltid har jobbet hardt, forteller Keane på direkteoverføring fra England.

Keane huskes nok av mange nordmenn som spilleren som kvestet Alf Inge Håland - far til Erling Braut Haaland.

I oppgjøret mot Manchester City i 2001 kvestet Keane Håland, i det Keane karakteriserte som «en passende hevn». Tre år tidligere taklet Håland den irske midtbaneterrieren hardt, og kalte Keane for «sutrete » i etterkant.

SPARKEN: I dette eksklusive Dagbladet-intervjuet, hevder Ole Gunnar Solskjær at han aldri har fryktet for å få sparken i Manchester United. Video: Særsland / Filtvedt. Vis mer

Keane fikk spørsmål rundt situasjonen i TV2s studio.

- Jeg har sagt det siden jeg spilte: Hver gang jeg gikk ut på banen, så gikk jeg i kamp. Jeg har aldri i min karriere gått ut på banen med mål om å skade noen. Heller ikke i den situasjonen, sier han, før han legger til:

- Jeg beklager ikke for noe jeg har gjort på en fotballbane, sier han.

Må vinne sølvtøy

Den tidligere Manchester United-kapteinen er tydelig på at Solskjær er avhengig av å ta klubben til et ytterligere nivå.

- Ole vet at han er der for å vinne trofeer. Han må ende topp 4, og han må ordne et trofé denne sesongen. Det er en veldig viktig periode som kommer for han nå, sier Keane, som også legger til at han håper Solskjær får frigjort nok midler til å hente to eller tre klassespillere.

I mars skal Manchester United spille kvartfinale i FA-cupen mot Leicester. En turnering de har vunnet 12 ganger - sist i 2016. Solskjær og co. skal også prøve å ta seg videre i Europa League. Etter forrige ukes 4-0 seier borte mot Real Sociedad, har de et meget godt utgangspunkt foran returen.

- Det er noen spennende måter i vente. Ole må ta et trofé, avslutter Keane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer